Vylyan Portugieser 0,75
Termékismertető
Vylyan Portugieser 0,75
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Vylyan Pincészet
Alapanyag: szőlő, vörösbor, Portugieser
Érlelés: Fahordóban.
Illat: A Vylyan Portugieser 0,75 vörösborról az alkotó írja: "A mindennapokban meg sem lennénk nélküle… Szomjoltóan gyümölcsös, kedves, simulékony, dorombolós, behízelgő, bársonyos, mint egy simogatás, amely minden nap jólesik. Friss, tiszta, fajtajelleges pirospozsgás gyümölcsössége (meggy, szilva, kökény) finom fanyarsága, lágyabb tannin tartalma miatt szeretjük." Ezek jelennek meg a páráiban szóról szóra.
Íz: A Vylyan Portugieser 0,75 vörösbor egy remek ízekkel bíró, könnyed, de ízes megejelenésű itóka, amely sok örömöt okozhat az ilyen nedűk kedvelőinek. Semmi nincs túlzásba víve benne. Savai, tanninjai nem erőszakosak. Halvány, de határozott gyümölcsösségében benne van minden, ami kell pld. a kék szőlő, kék bogyósok, kék és a piros húsú gyümölcsök is. Fűszeresége könnyed, édeskés jegyekkel mutatja meg magát. Príma vörösboros fröccs alkotható meg belőle.
Lecsengés: Közepesnél hosszabban tűnik tova a könnyed savasság a gyümölcsökkel, fűszerekkel együtt.
Szín: Mély vörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Nem lehet annyira a munkában elfáradnod, hogy ne esne jól pár pohárka ebből az itókából! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »