Termékeink

Vylyan Cabernet Sauvignon 0,75

vylyan_cabernet_sauvignon.jpg
Cikkszám: 147
3 655 Ft

termekismerteto

Vylyan Cabernet Sauvignon 0,75

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Vylyan Pincészet
Alapanyag: szőlő, vörösbor, Cabernet Sauvignon


Érlelés: 15 hónapig, barrique fahordóban

Illat: A Vylyan Cabernet Sauvignon 0,75 vörösbort a kitöltés után kicsit megszellőztetjük és már kezdődhet is a megillatozása. Száraz, testes, mély savakkal, intenzív tanninokkal - ez az ami a páráiból is megjósolható a tényleges kóstolás nélkül, előtt. Szépségesen szép piros gyümölcsűek és a kék bogyósok aromái orrot csiklandozóan nagyon finomak. Fűszeres, kissé citrusos, fahordós, finom zamatai terjengenek a pohár felett.

Íz: A Vylyan Cabernet Sauvignon 0,75 vörösbor elsőrendű ízeiben nagyon sok rétegben tárulnak fel az aromák. Kiválóan megérlelt bor. Bársonyossága további kortyokra inspirálja a kiváncsi ajkat. Szamóca, meggy, cseresznye, málna, csipkebogyó, kék áfonya és kék szilva, annak lekvárja sorjáznak szépen a kortyokban. Kakaós, kávés, szegfűszeges, kissé borsos, icipicit csípős, a hordós érlelés miatt pörkölt fadongás is egyben. Kitűnő savak, remek tannin özön lepi be a kóstoló szájat, nyelvet. 

Lecsengés: Hosszú, piros és kék gyümölcsös, hordós, kissé füstös, fűszeres.

Szín: Mély vörös, feketés.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Próbálj ki ezt a szép Vylyan bort, legyen nagyon szép napod! Eggs! 

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.


Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok