Vylyan Cabernet Sauvignon 0,75
Termékismertető
Vylyan Cabernet Sauvignon 0,75
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Vylyan Pincészet
Alapanyag: szőlő, vörösbor, Cabernet Sauvignon
Érlelés: 15 hónapig, barrique fahordóban
Illat: A Vylyan Cabernet Sauvignon 0,75 vörösbort a kitöltés után kicsit megszellőztetjük és már kezdődhet is a megillatozása. Száraz, testes, mély savakkal, intenzív tanninokkal - ez az ami a páráiból is megjósolható a tényleges kóstolás nélkül, előtt. Szépségesen szép piros gyümölcsűek és a kék bogyósok aromái orrot csiklandozóan nagyon finomak. Fűszeres, kissé citrusos, fahordós, finom zamatai terjengenek a pohár felett.
Íz: A Vylyan Cabernet Sauvignon 0,75 vörösbor elsőrendű ízeiben nagyon sok rétegben tárulnak fel az aromák. Kiválóan megérlelt bor. Bársonyossága további kortyokra inspirálja a kiváncsi ajkat. Szamóca, meggy, cseresznye, málna, csipkebogyó, kék áfonya és kék szilva, annak lekvárja sorjáznak szépen a kortyokban. Kakaós, kávés, szegfűszeges, kissé borsos, icipicit csípős, a hordós érlelés miatt pörkölt fadongás is egyben. Kitűnő savak, remek tannin özön lepi be a kóstoló szájat, nyelvet.
Lecsengés: Hosszú, piros és kék gyümölcsös, hordós, kissé füstös, fűszeres.
Szín: Mély vörös, feketés.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Próbálj ki ezt a szép Vylyan bort, legyen nagyon szép napod! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »