Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

India Pale Ale angol sör 0,5 üveges

1_1989.jpg
1_1989.jpg
Cikkszám: 1468
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-09-11
Egység: 0.5 lBruttó egységár: 1 860 Ft / 1 l
Ár: 930 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 930 Ft 930

Termékismertető

India Pale Ale angol sör 0,5 üveges

 

Származás: Anglia
Sörfőzde: Fullers Griffin Brewery
Ital típusa: Félbarna, angol ale
Alapanyag: Árpamaláta, komló, sörélesztő.
Alkohol fok: 5,3 % vol.

Illat: Ez a tradícionális angol sör illataiban először meglep, mert nem sok van. Azonban aztán már nem ez a helyzet, mert igen szép aromák kerülnek elő,- így pld. az édeskés maláta ízek, a komló, illetve maga a szinte meghatározhatatlan sör illat erősebb változata. 

Íz: Az íze komlós, malátás, édeskés remek sör ízzel kezd, majd egy kis borostyán és koriander íz-foszlányok érik el a kóstoló ajkakat. Bársonyos, üdítő, friss sör. Jól behűtve adja ki először csak szerényen az ízeket, majd egy-két perc és elindulnak az aromák, amit ki kell elemezni. 

Lecsengés: Kellemesen hosszú, közepesen kesernyés de ízes.

Szín: Világos barna.

Hab: Szép, kemény, de nem tart túl sokáig.

Így kóstold meg: Hidegen üvegből/dobozból, vagy kiöntve egy szép pohárban, korsóban. Olyan sörfalatot tálalj, ami passzol!

Dobj be egy párat a hűtőbe és este hűsölj mellette!

Mi az IPA jelentése?

India Pale Ale

"Tradicionális brit sör, történetéről a neve árulkodik. India  Nagy Britannia koronagyarmata volt. Az ottaniaknak főzték ezt az ale-t, méghozzá úgy, hogy a hosszú tengeri szállítást, klí­maváltozást kibí­rja. Jellemzője a magas komlótartalom, a keserű í­z és a testesség. Szí­ne a mézaranytól a rozsdavörösig, bronzig terjed."

Mi az az Ale:

"Az ale típusú söröket tipikusan 15 és 24 °C között érlelik. 24 °C fölött az élesztő nagy mennyiségű észtert és más másodlagos aromásító anyagot bocsát ki, amik a sört gyümölcsösebbé teszik. A legjellegzetesebb ízek az alma, az ananász, a banán vagy a szilva. A klasszikus ale nem tartalmaz komlót, ezért édesebb ízű, és rosszabb az eltarthatósága, ezzel szemben a modern ale a komló miatt kesernyésebb, kevésbé gyümölcsös, viszont lényegesen tartósabb."

Mi az a Pale:

"A 18. századi Angliából származó Ale. Jellemzőiben szinte teljesen megegyezik a Bitter-rel. Általánosan elfogadott, hogy a palackozott Bitter-t nevezik Pale Ale-nek. A világos Pale Ale szí­ne változatos, az egészen világostól a rozsdáig, sötét borostyánig terjed. Ízük általában könnyed, édes, hiányzik belőlük a komló keserűje."


 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!