Termékeink

Vylyan Cabernet Franc 0,75

vylyan_cabernet_franc.jpg
Cikkszám: 146
3 810 Ft

termekismerteto

Vylyan Cabernet Franc 0,75

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Vylyan Pincészet
Alapanyag: szőlő, vörösbor, Cabernet Franc


Érlelés: fahordóban

Illat: A Vylyan Cabernet Franc 0,75 vörösbor kitöltése és pár perces kiszellőzése után már is igazolja a fajtából származó finom illatok mibenlétét. Kellemes és mély, dús savai finomak. Selymes, bársonyos, nagyon gyümölcsös itallal van dolgunk. Fekete szeder, fekete ribizli, kakaó, kávé érezhető az első körben. Majd a piros ribizli, cseresznye, szamóca és a meggy következik. Fahéj és szegfűszeg, csodás tanninok vannak benne.  

Íz: A Vylyan Cabernet Franc 0,75 vörösbor ízeiben a kóstolás kortyolási szakaszában csuda jó ízek következnek a már eleve étvágygerjesztő illatok után. Fekete szeder, fekete ribizli, bodza, piros húsú gyümölcsök, - mint a meggy, cseresznye, szamóca és kék áfonya, kökény kerül előtérbe a 3-6. korty környékén. Savai és tanninjai tökéletesek. Selymes, bársonyos, hordós, zamatos, nagyon szép ital. A kakaó és a fahéj sem hiányzik.

Lecsengés: Hosszú, gyümölcsös, hordós, kissé füstös.

Szín: Mély vörös, feketés.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Próbálj ki szép Vylyan borokat, nem bánod meg! Eggs! 

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.


Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok