Vylyan Cabernet Franc 0,75
Termékismertető
Vylyan Cabernet Franc 0,75
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Vylyan Pincészet
Alapanyag: szőlő, vörösbor, Cabernet Franc
Érlelés: fahordóban
Illat: A Vylyan Cabernet Franc 0,75 vörösbor kitöltése és pár perces kiszellőzése után már is igazolja a fajtából származó finom illatok mibenlétét. Kellemes és mély, dús savai finomak. Selymes, bársonyos, nagyon gyümölcsös itallal van dolgunk. Fekete szeder, fekete ribizli, kakaó, kávé érezhető az első körben. Majd a piros ribizli, cseresznye, szamóca és a meggy következik. Fahéj és szegfűszeg, csodás tanninok vannak benne.
Íz: A Vylyan Cabernet Franc 0,75 vörösbor ízeiben a kóstolás kortyolási szakaszában csuda jó ízek következnek a már eleve étvágygerjesztő illatok után. Fekete szeder, fekete ribizli, bodza, piros húsú gyümölcsök, - mint a meggy, cseresznye, szamóca és kék áfonya, kökény kerül előtérbe a 3-6. korty környékén. Savai és tanninjai tökéletesek. Selymes, bársonyos, hordós, zamatos, nagyon szép ital. A kakaó és a fahéj sem hiányzik.
Lecsengés: Hosszú, gyümölcsös, hordós, kissé füstös.
Szín: Mély vörös, feketés.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Próbálj ki szép Vylyan borokat, nem bánod meg! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »