Termékeink

Vylyan Ördög Cuvée 0,75

vylyan_ordog.jpg
Cikkszám: 142
2 340 Ft

termekismerteto

Vylyan Ördög Cuvée 0,75

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Vylyan Pincészet
Alapanyag: szőlő, vörösbor,  Merlot, Zweigelt, Kadarka - Cuvée


Érlelés: Fahordóban

Illat: A Vylyan Ördög Cuvée 0,75 vörösbor a helyi alapfajta kék szőlők házasításából készült. Nem túl testes, nem túl karcos, ellenben lágy tanninok és savak jellemzik a kipárolgásaiban. Kellemes fekete szeder, fekete cseresznye, málna, szamóca, kék szőlő aromái emelkednek fel a kóstoló pohárból. Lekerekített, jól házasított, selymes zamatokkal bíró, kissé fűszeres - fahéjas, karamellás. 

Íz: A Vylyan Ördög Cuvée 0,75 vörösbor fajta összetételéből következik, hogy közepesen testes, igazából légies, nagyon szép gyümölcsös aromákkal telített, fűszeres, aszalványos, szárított növényes zamatokkal bíró nedű. Fekete cseresznye, szeder, málna, piros ribizli és a kékszőlő van az íz rétegeiben. Fahéj, citromfű, szegfűszeg, kakaó, csokoládé kíséri a gyümölcsöket. Kellemes, könnyed tanninok és savak jellemzik.  

Lecsengés: Közepesen hosszan adja le az ízeket. 

Szín: Mély vörös.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Hívd össze a barátaidat egy ma esti borozásra! Eggs! 

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.


Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok