Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Vylyan Chardonnay 0,75

vylyan-chardonnay-2.jpg
vylyan-chardonnay-2.jpg
Cikkszám: 139
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2020-11-05
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 2 587 Ft / 1 l
Ár: 1 940 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 1940 Ft 1940

Termékismertető

Vylyan Chardonnay 0,75

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Vylyan Pincészet
Alapanyag: szőlő, vörösbor, Chardonnay


Érlelés: 1/3 részben 6 hónapig hordóban, 2/3 pedig tartályban. A házasítás után kerül bele a palackba.

Illat: A Vylyan Chardonnay 0,75 fehérbort az jellemzi az első illatok megismerésekor, hogy fehér virágok, mezei virágok és a cseresznyevirág, akácvirág kevert parfümjét árasztja magából. Nagyon szépek a gyümölcsökből kapott illatai. Első a szőlő friss, ropogós zamata, majd sorban következik a vilmos körte, golden alma, egres, mangó és a barack. Vaníliás, kissé fahéjas, citromfüves. Selymes, lágy, de határozott savai is jelzik a jelenlétüket.  

Íz: A Vylyan Chardonnay 0,75 fehérbor elsőrendű illatai után az ízek garmadában sem csalódunk. Szőlős, mangós, körtés, almás, egressel dús, baracktól nektáros kiváló aromák kényeztetik a kóstoló ajkat. Fűszeressége száraz-édes, bódítóan finom rétegekben helyezkedik el a borban. A nagyon intenzív vanília, fahéj, citromfű, és némi kardamon van jelen. A savai kellemesen apró csípősséget vittek bele az itókába. A részben hordós érlelés selymességet hozott az italba. 

Lecsengés: Közepesen hosszú, almás, szőlős, fűszeres, vaníliás.

Szín: Sárga.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Emeld poharadat a villányi borászokra, sokáig legyenek ilyen kreatívak! Eggs! 

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!