Vylyan Chardonnay 0,75
Termékismertető
Vylyan Chardonnay 0,75
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Vylyan Pincészet
Alapanyag: szőlő, vörösbor, Chardonnay
Érlelés: 1/3 részben 6 hónapig hordóban, 2/3 pedig tartályban. A házasítás után kerül bele a palackba.
Illat: A Vylyan Chardonnay 0,75 fehérbort az jellemzi az első illatok megismerésekor, hogy fehér virágok, mezei virágok és a cseresznyevirág, akácvirág kevert parfümjét árasztja magából. Nagyon szépek a gyümölcsökből kapott illatai. Első a szőlő friss, ropogós zamata, majd sorban következik a vilmos körte, golden alma, egres, mangó és a barack. Vaníliás, kissé fahéjas, citromfüves. Selymes, lágy, de határozott savai is jelzik a jelenlétüket.
Íz: A Vylyan Chardonnay 0,75 fehérbor elsőrendű illatai után az ízek garmadában sem csalódunk. Szőlős, mangós, körtés, almás, egressel dús, baracktól nektáros kiváló aromák kényeztetik a kóstoló ajkat. Fűszeressége száraz-édes, bódítóan finom rétegekben helyezkedik el a borban. A nagyon intenzív vanília, fahéj, citromfű, és némi kardamon van jelen. A savai kellemesen apró csípősséget vittek bele az itókába. A részben hordós érlelés selymességet hozott az italba.
Lecsengés: Közepesen hosszú, almás, szőlős, fűszeres, vaníliás.
Szín: Sárga.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Emeld poharadat a villányi borászokra, sokáig legyenek ilyen kreatívak! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »