Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Arran Robert Burns Malt 0,7 whisky 43% pDD

arran-robert-burns.jpg
arran-robert-burns.jpg
Cikkszám: 1353
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-05-31
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 21 729 Ft / 1 l
Ár: 15 210 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 15210 Ft 15210

Termékismertető

Arran Robert Burns Malt 0,7 whisky 43% pDD

Származás: Skócia
Gyártó: Arran Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa

 

Érlelés: 70 % bourbon fahordóban, majd 30 % sherrys hordóban.

Illat: Az Arran Robert Burns Malt 0,7 whisky 43% pDD megillatozásakor nem csak a költő Robert Burns hagyományőrző alapítványa tagjainak tetsző aromák tárulnak elénk, ebben biztosak lehetünk. Lágy, édeskés, citrusos, almás, körtés, malátás, dongás, lekváros, mazsolás, mézes, virágos illatok terjengenek a kóstoló pohár felett. Fahéj és egyéb fűszerek, citrusok, narancshéj, vattacukor illatai remek összhatást adnak ki. 

Íz: Az Arran Robert Burns Malt 0,7 whisky 43% pDD ízeiben a krémes, lágy, selymes aroma dússág uralkodik. Édes, malátás, mazsolás, almás, körtés, kicsit mézes, fadongás, citromfűves, kandírozott narancshéjas. Nagyfokú fűszerességgel bír, benne a fahéj, egy kicsi kardamon, csipetnyi szegfűszeggel. Érezni a mogyorót és a vaníliát is. Az ex-sherrys hordó nagyon szépen lekerekítette az ital zamatait. Kifejezetten jó húzása van. 

Lecsengés: Közepesnél hosszabb, édeskés, almás, körtés, mogyorós, vaníliás.

Szín: Aranysárga - barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Tégy egy próbát a haverokkal, vendégeld meg őket, hidd el nem lesz baj! Eggs!

Érdekesség:

Az Arran egy nagyhírű, kiváló, független lepárló. Vezetője a lepárló résznek Mr. James MacTaggert, az ő irányításával a vidék egyik legtisztább hegyi vízforrásából nyerik ki a szükséges vizet és persze érlelik a jobbnál is jobb whiskyket. Nem használnak karamell szinezéket és a szűrés non-chill filtered módon történik. Így sokkal több illat és íz anyag marad az italban. 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!