Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Arran The Robert Burns Blended 0,7 whisky 40%

arran_the_burns_blend.png
arran_the_burns_blend.png
Cikkszám: 1352
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-03-04
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 9 700 Ft / 1 l
Ár: 6 790 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 6790 Ft 6790

Termékismertető

Arran The Robert Burns Blended 0,7 whisky 40%

Származás: Skócia
Gyártó: Arran Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa


Érlelés: Bourbon fahordóban, sherrys hordóban, és egyéb fahordóban.

Illat: Az Arran The Robert Burns Blended 0,7 whisky 40% megillatozásakor nem csak a költő Robert Burns hagyományőrző alapítványa tagjainak tetsző aromák tárulnak elénk, ebben biztosak lehetünk. Ennek a blended whiskynek a túlnyomó része az Arran Malt, ezért is a páráiban sokféle szép aroma kerül elő. Érdekes, hogy piros gyümölcsös beütés óvakodik a gözeiből a kiváncsi orrba, egészen pontosan ribizlis-málnás illatok. Vaníliás, mogyorós, kicsit gyömbéres, élesztős, malátás, selymes zamatai vannak. 

Íz: Az Arran The Robert Burns Blended 0,7 whisky 40% kiöntése és megillatozása után édes, kicsit ribizlis-málnás (!!), vaníliás, gyömbéres és narancsos aromák érezhetőek. Malátás, fadongás, fahéjas, citromfüves, élesztős, kifejezetten nyelv-simogató kortyok örvendeztetik meg a kóstolót. A szépen lekerekített, fűszeres, krémes, körtés, mazsolás, mogyorós, szarvasgoma-szerű zamatok nagyon finomak. 

Lecsengés: Közepesen hosszú, édeskés, gyümölcsös, mogyorós, vaníliás, enyhén fűszeres.

Szín: Világos sárga.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Próbáld ki, finom! Eggs!

Érdekesség:

Az Arran egy nagyhírű, kiváló, független lepárló. Vezetője a lepárló résznek Mr. James MacTaggert, az ő irányításával a vidék egyik legtisztább hegyi vízforrásából nyerik ki a szükséges vizet és persze érlelik a jobbnál is jobb whiskyket. Nem használnak karamell szinezéket és a szűrés non-chill filtered módon történik. Így sokkal több illat és íz anyag marad az italban.

Arran The Robert Burns Blended 0,7 whisky 40% - idézet:

"Ez a szép és príma ital a híres skót költőnek, Robert Burns­-ről (1759­ - 1796) kapta a nevének egy részét. Hagyományőrző, emlék őrző szerepe van.  

Az Arran Distillery 2000 óta tagja a nemzetközileg is ismert Burns szervezetnek (World Burns Federation), így a különböző, nem kevés, a költő nevét felvett whisky márka közül a lepárló az egyetlen akinek hivatalosan is elismert Robert Burns palackozása van."

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!