Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Villányi Magnifico Merlot 0,75 Bock

bock_magnifico.jpg
bock_magnifico.jpg
Cikkszám: 1318
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-03-30
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 31 013 Ft / 1 l
Ár: 23 260 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 23260 Ft 23260

Termékismertető

Villányi Magnifico Merlot 0,75 Bock

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Bock Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Merlot


Érlelés: 24 hónapon át, új barrique tölgyfahordókban.

Érdekesség: Lorenzo Medici-ről kapta a bor a nevét, az "Il Magnifico" (annyit tesz: nagyszerű) kifejezést.

Illat: A Villányi Magnifico Merlot 0,75 Bock az egyik legjobb és legkellemesebb villányi vörösbor. Ebben a borban, ettől a bortól a totális egyediség az elvárható, és a kiváncsi orr ezt meg is kapja a páráiban. Túláradó gyümölcsösség, benne a rengeteg piros, kék, fekete gyümölcs zamattal, rumos meggy, dohány, tejcsoki, keserű csoki, frissen őrölt kakaóbab, fahéj, mazsola, kicsi bodza jellemzi. Hordó dongás-pörkölt hordó dongás, pörkölt mogyorós, tósztkenyeres, na és persze extra selymes. A savak-tannin-maradék cukorról nincs is mit beszélni azok tökéletességében. 

Íz: A Villányi Magnifico Merlot 0,75 Bock csúcs vörösbor ízeiben "paradicsomi idill" valósul meg a legelső kortyoktól fogva. A savak és a tanninok itt szinte légiesen könnyedek de legalább ennyire intenzívek is, ami nagyszerű ízeket jelent. A rengeteg gyümölcs az illatok alapján itt a zamatokban is megjelenik. Fűszeres, selymes, bársonyos, pörkölt hordó dongás, kicsit földes, kékszilvás, áfonyás, bodzás, lekváros, kandírozott narancshéjas, kakaós, csokis, fekete ribizlis és szedre, icipicit csípős és füstös is. Egyszerűen nagyszerű - dicséret az alkotónak a munkájáért! 

Lecsengés: Nagyon hosszú, bodzás, rumos meggyes, piros-kék-fekete gyümölcsös, hordós, pörkölt kávés, friss kakaós, csokis, enyhén keleti fűszeres.

Szín: Mélyvöröses, fekete.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Ne hívj meg senkit - ez az első gondolat - de aztán még is légy jószívű! Eggs! 

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!