Villányi Magnifico Merlot 0,75 Bock
Termékismertető
Villányi Magnifico Merlot 0,75 Bock
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Bock Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Merlot
Érlelés: 24 hónapon át, új barrique tölgyfahordókban.
Érdekesség: Lorenzo Medici-ről kapta a bor a nevét, az "Il Magnifico" (annyit tesz: nagyszerű) kifejezést.
Illat: A Villányi Magnifico Merlot 0,75 Bock az egyik legjobb és legkellemesebb villányi vörösbor. Ebben a borban, ettől a bortól a totális egyediség az elvárható, és a kiváncsi orr ezt meg is kapja a páráiban. Túláradó gyümölcsösség, benne a rengeteg piros, kék, fekete gyümölcs zamattal, rumos meggy, dohány, tejcsoki, keserű csoki, frissen őrölt kakaóbab, fahéj, mazsola, kicsi bodza jellemzi. Hordó dongás-pörkölt hordó dongás, pörkölt mogyorós, tósztkenyeres, na és persze extra selymes. A savak-tannin-maradék cukorról nincs is mit beszélni azok tökéletességében.
Íz: A Villányi Magnifico Merlot 0,75 Bock csúcs vörösbor ízeiben "paradicsomi idill" valósul meg a legelső kortyoktól fogva. A savak és a tanninok itt szinte légiesen könnyedek de legalább ennyire intenzívek is, ami nagyszerű ízeket jelent. A rengeteg gyümölcs az illatok alapján itt a zamatokban is megjelenik. Fűszeres, selymes, bársonyos, pörkölt hordó dongás, kicsit földes, kékszilvás, áfonyás, bodzás, lekváros, kandírozott narancshéjas, kakaós, csokis, fekete ribizlis és szedre, icipicit csípős és füstös is. Egyszerűen nagyszerű - dicséret az alkotónak a munkájáért!
Lecsengés: Nagyon hosszú, bodzás, rumos meggyes, piros-kék-fekete gyümölcsös, hordós, pörkölt kávés, friss kakaós, csokis, enyhén keleti fűszeres.
Szín: Mélyvöröses, fekete.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Ne hívj meg senkit - ez az első gondolat - de aztán még is légy jószívű! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »