Villányi Portugieser 0,75 Tiffán
Termékismertető
Villányi Portugieser 0,75 Tiffán
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Tiffán Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Portugieser
Érlelés: Korr acéltartályban 4 hónapig.
Illat: A Villányi Portugieser 0,75 Tiffán vörösbor illatai a kóstoló pohárból azonnal a friss gyümölcsök páráit ontja magából, ropogós, élénkítő hatású ital. Az acéltartályos érlelés hatására alakult ez így. Nincsenek hordós, kissé "ódon" aromák. Viszont uralkodnak a piros bogyósok, a piros húsúak zamatai. Enyhe édeskés fűszeresség, kellemes savak, élénk tanninok illatozhatók meg.
Íz: A Villányi Portugieser 0,75 Tiffán vörösbor elsősorban az üdítően friss, élénkítően ropogós szőlős, kékszőlős, piros almás, szamócás, málnás, szilvás aromáiról ismerszik meg az első kortyokban. Savai és a tanninok nem, hogy nem tolakodóak, de nagyon szépen elsímult állapotot mutatnak. Fűszerek tekintetében is a mérsékelt intenzitás a meghatározó, fahéj, kakaó, szegfűszeg kerül elő.
Lecsengés: Közepesen hosszú, piros gyümölcsös, friss kékszőlős-gyümölcsös, kakaós.
Szín: Vörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Készülj a családi összejövetelre és érezzétek jól Magatokat! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »