Villányi Rosé 0,75 Gere Attila
Termékismertető
Villányi Rosé 0,75 Gere Attila
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Gere Attila Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Kékfrankos
Érlelés: tartályban.
Illat: A Villányi Rosé 0,75 Gere A. kiöntése után az első aromák a virágokról szólnak, azaz rózsás, ibolyás, levendulás, bodzavirágos illatokat áraszt. Szép, egészséges, tartalmas savak, megfelelő mennyiségű maradék cukor érződik. Ez az ital friss, pattogós, ropogós zamatokkal bír a páráiban. Természetesen a gyümölcsössége kiemelkedő, mert cseresznyés, málnás, szamócás, szőlős illtai meghatározóak.
Íz: A Villányi Rosé 0,75 Gere A. bor első kortyaiban az ízek nagyon szépek, a szamóca, málna, meggy és a jonathán alma friss, üde, élénk zamatai keverednek a kékszőlő aromáival. Érett, nem tolakodó savak és fűszerek adják meg az íz rétegek gerincét. Kicsi citrusosság, narancsosság, kevéske fahéj, vanília, citromfű fedezhető fel. Szerény mértékben csipkebogyó és gránátalma is növeli az íz élvezeteket.
Lecsengés: Közepesen hosszú, piros gyümölcsös, málnás, mandarinos.
Szín: Rózsaszín.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-10 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Nyiss ki egy palackot és elmélkedj egy nehéz nap délutánján! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »