Villányi Solus Kopár Merlot 0,75 Gere A.
Termékismertető
Villányi Solus Kopár Merlot 0,75 Gere A.
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Gere A. Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, (Merlot alapborból indul ki)
Érlelés: 24 hónap használt barrique tölgyfahordóban.
Illat: A Villányi Solus Kopár Merlot 0,75 Gere A. az egyik legnagyszerűbb bora a régiónak. Ehhez mérten szuperek már a gőzeiben megillatozható aromák is. Telis-tele van fekete gyümölcsökkel: fekete szeder, fekete bodza, fekete ribizli. Folytatólagosan ott vannak a piros gyümölcsök és a kékek: meggy, cseresznye, szamóca, málna illetve az áfonya é a kökény, kékszőlő is. A savai tökéletesek, csodásak a tanninok. Fűszerei ízletesek, a rétegek elsimultak.
Íz: A Villányi Solus Kopár Merlot 0,75 Gere A. bor egy kiemelkedő minőség, egy nagy márka lett, és ez visszatükröződik az ízeiben is. Krémes, nektáros, csuda gyümölcsös, - benne felsorolásszerűen a fekete szeder, fekete ribizli, fekete bodza, málna, meggy, cseresznye, kékszőlő, kék áfonya, kökény, gránátalma. Sokféle fűszer - kakaó, fahéj, szegfűszeg, fehérbors, pici paprika, kardamon. Savai-tanninjai-maradék cukor egyszerűen felséges. A hosszú hordós érlelés sem hagyott kívánnivalót maga után.
Lecsengés: Hosszú, piros és fekete gyümölcsös, málnás, szegfűszeges, fűszeres.
Szín: Sötét, mély vörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Nyiss ki egy palackot, de csak akkor, ha erre alkalom van! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »