Villányi Attila Cuvée 0,75 Gere A.
Termékismertető
Villányi Attila Cuvée 0,75 Gere A.
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Gere Attila Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Cuvée
Érlelés: Barrique tölgyfahordókban, és az azokból kiválasztott legszebb borokból kerül ki.
Illat: A Villányi Attila Cuvée 0,75 Gere A. mint a csúcsbora a pincészetnek, olyanok is az illatai - fenségesek. Kerek, telített, nagyon szépen érlelt, mély, gazdag aromákkal bíró kipárolgásai csodásak, gyümölcsös, a kék és fekete gyümölcsök parfümös gőzei magával ragadóak. Kakaós, csokoládés, karamellás, bodzás, szarvasgombás-földes, ásványos, selymes és bársonyos savak és tanninok sejlenek fel.
Íz: A Villányi Attila Cuvée 0,75 Gere A. ízeiben az egyik legjobb magyar csúcsbornak megfelelő aromákat tárja elénk. A savai csodásak, tanninjai fenségesek. Kékszőlő gyümölcs, kékszilva, fekete szeder, málna, szamóca, pörkölt barrique-os hordós, tósztkenyeres, mogyorós, pörkölt mandulás, kesudiós, kávés, karamellás zamatok bájolják el a kóstoló ajkakat. Pörkölt kókusz, szegfűszeg, kardamon és citromfű íz rétegek is megmutatják magukat. Egyszerűen nagyszerű.
Lecsengés: Hosszú, gazdagon gyümölcsös-fűszeres az utolsó íz-foszlány is.
Szín: Lilás vörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Hívd meg a Barátaidat a Nagy Ünnepre és lepd meg őket ezzel az itallal! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »