Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Villányi Cuvée Carissimae 0,75 Tiffán

tiffan_cuvee_carissimae.jpg
tiffan_cuvee_carissimae.jpg
Cikkszám: 1301
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2020-06-02
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 11 320 Ft / 1 l
Ár: 8 490 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 8490 Ft 8490

Termékismertető

Villányi Cuvée Carissimae 0,75 Tiffán

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Tiffán Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot - Cuvée


Érlelés: 1,5 évig tölgyfahordókban, majd palackban.

Illat: A Villányi Cuvée Carissimae 0,75 Tiffán a híres Kopár dűlőből van, mármint az alap kék szőlők ott teremtek. A 2013. évjárat 5.654 palackot adott ki ebből a szépséges borból. Különleges minőségű savak, tanninok, maradék cukor és aroma anyagok a jellemzőek a páráira. Nagyon dúsan piros és fekete bogyós gyümölcsök zamatai uralkodnak benne. Kiválóan sikerült a hordós érlelés és ez érzékelhető is a dongás jellegben. Fűszeres, krémes, olajos - ez érezhető az illataiban azonnal. 

Íz: A Villányi Cuvée Carissimae 0,75 Tiffán vörösbor egy mérföldkő a minőség tekintetében, és persze ez aztán ott is van az ízek komplex, összetett rétegeiben. Szamóca, cseresznye, meggy, piros ribizli, fekete ribizli és szeder örömteli jelenléte pozitívan hat a sokféle íz kiterjedésére. Bársonyos, kiváló húzású, testes, száraz, hosszan az ízeit megtartó italról van szó. Kakaós, csokis, karamellás, fahéjas, szárított fűszernövényes.  

Lecsengés: Hosszú, kakaós, csokis, fűszeres.

Szín: Mélyen, sötéten vörös.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Vendégeld meg a Nagypapát ezzel a jó villányival! Eggs! 

 

Érdekesség a névadóról:

" A Kopár-dűlőben szőlőtelepítés előkészítése során egy talajmunkát végző gép római kori sírkőtöredéket fordított ki a földből. Ez a kb. 120x80 cm méretű kő egy Kr.u.260-ban, 25 évesen elhunyt hölgy emlékét őrzi. Felirata így szól: "Luciae Apulae candidae, coniugi carissimae...." (A szépséges Lucia Apulanak, a legkedvesebb hitvesnek). Pincészetünk 1999-ben palackozta az első dűlőszelektált házasítást a Kopárból, s mikor megfogant az ötlet („nevezzük el a bort erről a hölgyről!”), a múzeum vezetői a szöveg megfejtéséhez felajánlották nagylelkű segítségüket. Azóta ez a síremlék (amely – természetesen - a magyar állam tulajdona) pincészetünkben van kiállítva, bárki számára megtekinthető. "

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!