Villányi Pinot Noir 0,75 Gere T.
Termékismertető
Villányi Pinot Noir 0,75 Gere T.
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Gere T. Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Pinot Noir
Érlelés: 225 és 500 literes fahordóban.
Illat: A Villányi Pinot Noir 0,75 Gere T. vörösbor illataira a könnyed savak, szép alkohol-tannin egyensúly, sok gyümölcs aroma a karakterisztikus. Piros gyümölcsök az elsődlegesek,- mint pld. a cseresznye, meggy, málna, szamóca. Nagyon finoman oszlanak el a fűszeres zamatok, - fahéj, friss, csipetnyi kakaó. A hordós érlelés is kifejtette jótékony és minőségnövelő hatását. Selymes, bársonyos.
Íz: A Villányi Pinot Noir 0,75 Gere T. vörösbor kóstolási célú kitöltése után megtapasztalhatjuk az alkohol-savak-tanninok remek, könnyed arányosságát, aminek komoly hatása van az íz érzékelésre. Jóféle piros gyümölcsök dús aromái kényeztetnek el, finoman eloszló laza fűszeresség az igaz állítás ezekre az íz rétegekre úgy a 4-6. kortynál. Selymességét, kicsi fanyarságát a hordó megadta a bornak. Kissé füstös, kissé ropogós, jó vörösbort ismerhettünk meg.
Lecsengés: Közepesen hosszú, gyümölcsös, fűszeres.
Szín: Szép vörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Ugorj be a Golden Drinksbe egy palackért, aztán indulhat a kártyaparti! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »