Villányi Páratlan 0,75 Gere T.
Termékismertető
Villányi Páratlan 0,75 Gere T.
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Gere T. Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Cuvée, (40% Kékfrankos, 20 % Pinot Noir, 20 % Merlot, 10 % Cabernet Sauvignon, 10 % Portugieser)
Érlelés: Kékfrankos és a Portugiesier acéltartályban, a Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon pedig fahordóban. Sok-sok kóstolgatás után házasították.
Illat: A Villányi Páratlan 0,75 Gere T. vörösbor érdekes házasítási rendszere egy szép, különleges italt eredményezett. Erősebb tanninok, jelentősebb Cabernet S. vonal emelkedik ki a páráiból. Csipkebogyós, intenzívebb savakkal ellátott, száraz, édeskés fűszeres, szépen lekerekített, hordós érleléssel bársonyossá tett kellemes kipárolgású nedű. Piros ribizli, piros alma, szamóca, málna nagyon-nagyon halvány zamatait is élvezhetjük.
Íz: A Villányi Olaszrizling 0,75 Gere T. vörösbor ízei egészen különlegesek a házasítás miatt. Cseresznyés, meggyes, piros ribizlis gyümölcs aromák érezhetőek. Több tannin, intenzívebb savak a jellemzői. A hordós érlelés zamata jelen van. Az is igaz, hogy a csipkebogyós, gránátalmás karakter is nagyon jól beazonosítható ebben a borban, ami megadja a különleges státuszának a lényegét. Jó fröccsök keverhetőek belőle. Élvezhetőségét javítja a sokféle édes fűszer.
Lecsengés: Közepesnél hosszabb, déli gyümölcsös, csipkebogyós, édes fűszeres.
Szín: Szép vörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Keverj remek vörösboros fröccsöket ma este a Haveroknak! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »