Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Villányi Páratlan 0,75 Gere T.

geret_paratlan.jpg
geret_paratlan.jpg
Cikkszám: 1299
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-11-15
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 3 587 Ft / 1 l
Ár: 2 690 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 2690 Ft 2690

Termékismertető

Villányi Páratlan 0,75 Gere T.

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Gere T. Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Cuvée, (40% Kékfrankos, 20 % Pinot Noir,  20 % Merlot, 10 % Cabernet Sauvignon, 10  % Portugieser)

Érlelés: Kékfrankos és a Portugiesier acéltartályban, a Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon pedig fahordóban. Sok-sok kóstolgatás után házasították.

Illat: A Villányi Páratlan 0,75 Gere T. vörösbor érdekes házasítási rendszere egy szép, különleges italt eredményezett. Erősebb tanninok, jelentősebb Cabernet S. vonal emelkedik ki a páráiból. Csipkebogyós, intenzívebb savakkal ellátott, száraz, édeskés fűszeres, szépen lekerekített, hordós érleléssel bársonyossá tett kellemes kipárolgású nedű. Piros ribizli, piros alma, szamóca, málna nagyon-nagyon halvány zamatait is élvezhetjük.

Íz: A Villányi Olaszrizling 0,75 Gere T. vörösbor ízei egészen különlegesek a házasítás miatt. Cseresznyés, meggyes, piros ribizlis gyümölcs aromák érezhetőek. Több tannin, intenzívebb savak a jellemzői. A hordós érlelés zamata jelen van. Az is igaz, hogy a csipkebogyós, gránátalmás karakter is nagyon jól beazonosítható ebben a borban, ami megadja a különleges státuszának a lényegét. Jó fröccsök keverhetőek belőle. Élvezhetőségét javítja a sokféle édes fűszer.

Lecsengés: Közepesnél hosszabb, déli gyümölcsös, csipkebogyós, édes fűszeres.

Szín: Szép vörös.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Keverj remek vörösboros fröccsöket ma este a Haveroknak! Eggs! 

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!