Villányi Cabernet Sauvignon 0,75 Bock
Termékismertető
Villányi Cabernet Sauvignon 0,75 Bock
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Bock Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Cabernet Sauvignon
Érlelés: 12 hónapon át nagy tölgyfahordókban.
Illat: A Villányi Cabernet Sauvignon 0,75 Bock páráiban a testes vörösbor jelleg jelenik meg, és ez az ital ettől szép. A nagyon mély, a kifejezetten dús gyümölcsös jegyek az uralkodóak, persze nem kifelejtve az élvezetes savak és tanninok remek zamatát. A szamóca-kékszilva jellegű illat vonulat karakteresztikus, persze némi málnás-ribizlis, illetve kék szőlős és áfonyás aromákkal együtt. Érezhető a kakaós, mogyorós, hordódongás kipárolgás is.
Íz: A Villányi Cabernet Sauvignon 0,75 Bock megkóstolásakor az 1. kortynál rájövünk, hogy ez egy jó nehéz, szép vörösbor, annak minden pozitív íz hatásával. Kiemelkedően élénk és dús savak, tanninok egyből a helyére teszik a pozícióját ennek a bornak. Krémes, sűrű, intenzíven piros és kék gyümölcsökkel, illetve azok zamataival megáldott ital. A kékszőlő gyümölcs, az áfonya, kékszilva, szamóca keverék aromák jelentősek. Kissé édeskés fűszerek cizellálják tovább az élvezhetőségét.
Lecsengés: Hosszú, kék gyümölcsös, kávés, kakaós, csokis, enyhén fűszeres.
Szín: Mélyvörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Hívd meg a legjobb Barátaidat és élvezzétek a magyar bor ízeit! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »