Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Villányi Cabernet Sauvignon 0,75 Gere T.

geret_cab_sauv.png
geret_cab_sauv.png
Cikkszám: 1293
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-02-01
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 4 653 Ft / 1 l
Ár: 3 490 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 3490 Ft 3490

Termékismertető

Villányi Cabernet Sauvignon 0,75 Gere T.

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Gere Tamás Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Cabernet Sauvignon

 

Érlelés: tölgyfahordókban.

Illat: A Villányi Cabernet Sauvignon 0,75 Gere T. vörösbor megillatozásakor a villányi jellegzetességek igen jelentősen kiemelkednek - tökéletes sav-tannin-maradék cukor arány. Aztán a nagyon gazdag aroma rétegezettsége a sokféle gyümölcs aromának, amelyek a páráiban jelen vannak. Ráadásként a hosszú tölgyfahordós érlelés. Ha részleteiben elemezzük, akkor kiemelkedő a kékszőlő gyümölcsös, kékszilvás, áfonyás, cseresznyés, meggyes, kissé fanyar zamat halmaz.

Íz: A Villányi Cabernet Sauvignon 0,75 Gere T. száraz vörösbor kiöntése is várakozással tölti el a kóstolót - főleg mivel ismeri már az illatokat. Az ízeiben a csersav, tannin mint savbázis remek, nem is hagy kívánnivalót maga után. Kissé fanyar-száraz ízeket tapasztalunk, amiben benne van a rengeteg gyümölcs, fűszer, aszalvány. Első a kékszőlő-hordódonga-kávé és kakaó aroma együttes. Aztán előjön a kékszilva, a kékszilvalekvár, piros ribizli, fekete szeder, majd a fahéj és a pörkölt kókusz, gyümölcs aszalványok, - füge, datolya, mazsola. 

Lecsengés: Jó hosszú, szép sav-tannin-fűszer végződéssel.

Szín: Mélyen vörös.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Örvendeztesd meg a Kedvesed egy palackkal ebből a szép borból! Eggs! 

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!