Villányi Cabernet Sauvignon 0,75 Gere T.
Termékismertető
Villányi Cabernet Sauvignon 0,75 Gere T.
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Gere Tamás Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Cabernet Sauvignon
Érlelés: tölgyfahordókban.
Illat: A Villányi Cabernet Sauvignon 0,75 Gere T. vörösbor megillatozásakor a villányi jellegzetességek igen jelentősen kiemelkednek - tökéletes sav-tannin-maradék cukor arány. Aztán a nagyon gazdag aroma rétegezettsége a sokféle gyümölcs aromának, amelyek a páráiban jelen vannak. Ráadásként a hosszú tölgyfahordós érlelés. Ha részleteiben elemezzük, akkor kiemelkedő a kékszőlő gyümölcsös, kékszilvás, áfonyás, cseresznyés, meggyes, kissé fanyar zamat halmaz.
Íz: A Villányi Cabernet Sauvignon 0,75 Gere T. száraz vörösbor kiöntése is várakozással tölti el a kóstolót - főleg mivel ismeri már az illatokat. Az ízeiben a csersav, tannin mint savbázis remek, nem is hagy kívánnivalót maga után. Kissé fanyar-száraz ízeket tapasztalunk, amiben benne van a rengeteg gyümölcs, fűszer, aszalvány. Első a kékszőlő-hordódonga-kávé és kakaó aroma együttes. Aztán előjön a kékszilva, a kékszilvalekvár, piros ribizli, fekete szeder, majd a fahéj és a pörkölt kókusz, gyümölcs aszalványok, - füge, datolya, mazsola.
Lecsengés: Jó hosszú, szép sav-tannin-fűszer végződéssel.
Szín: Mélyen vörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Örvendeztesd meg a Kedvesed egy palackkal ebből a szép borból! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »