Villányi Kopár Cuvée 0,75 Gere A.
Termékismertető
Villányi Kopár Cuvée 0,75 Gere A.
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Gere A. Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot - Cuvée
Érlelés: 16-18 hónapon át, tölgyfahordókban.
Illat: A Villányi Kopár Cuvée 0,75 Gere A. vörösbor az egyik nagyon emblematikus villányi bor, aminek a megillatozása lehet akár egy ünnep is a kiváló minősége miatt. Páráiban a legfontosabb az egyensúly, a kiegyensúlyozottság és a bársonyosság. A gyümölcsök tekintetében többféle aroma a jellemző: Kékszilva, kékszőlő, kökény, fekete szeder, fekete ribizli, szamóca, málna, gránátalma. Fűszerei a citromfű, a kevéske bors, a fahéj, szegfűszeg, kardamon. Savai és tanninjai mennyeiek. Száraz, remek bor benyomását kelti a kipárolgása.
Íz: A Villányi Kopár Cuvée 0,75 Gere A. csúcs vörösbor ízeiben az élvezetek tárháza van folyékony változatban és halmazállapotban elrejtve. Fekete szeder és a fekete ribizli, kávés, kakaós ízei, a cseresznye és a meggy, a kékszilva és a lekvárja zamataitól kerekedik el a rácsodálkozásában a kóstoló szeme az első kortyoknál. Savai és a tanninok a maradék cukorral jobbak, arányosabbak nem is lehetnének. Harmónia uralkodik ebben a nedűben, amit a hordós érlelés alakított ki többek között. Igazi remekmű az alkotótól.
Lecsengés: Nagyon hosszú, piros-kék-fekete gyümölcsös, kávés, kakaós, csokis, enyhén fűszeres.
Szín: Mélyvörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Hívd meg az Édesapádat, Édesanyádat, Testvéreidet és örvendeztesd meg Őket ezzel a csoda borral! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »