Villányi Chardonnay 0,75 Bock
Termékismertető
Villányi Chardonnay 0,75 Bock
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Bock Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Chardonnay
Érlelés: 2,5 hétig tölgyfahordókban, majd palackban
Illat: A Villányi Chardonnay 0,75 Bock páráiban a friss, ropogós, élénk savak feltűnése a jellemző. Vaníliás, citrusos, lime-os, barackos, golden almás, fehér virágos, cseresznyevirágos aromái igen jó érzést keltenek az orrban. Szépek a savai és arányban van a maradék cukorral. Egy pici dió, banán, mangó és körte, birsalma zamat is előkerül.
Íz: A Villányi Chardonnay 0,75 Bock fehér bornak a megízlelésekor elindul egy szép ital megismerése. Savas és mély zamatokkal ellátott jó bor benyomását kelti. Frissek és ropogósak az aromái. Telis tele van gyümölcsökkel. Banán, citrus, lime, mangó, körte, alma és körte a jellemző. Selymes, bársonyos, szépek a maradék cukor kiegyensúlyozó hatásai. Kicsi cédrus, fahéj és borsikafű is előjön az ízeiben. Nagyon kellemes fröccsök készíthetőek belőle.
Lecsengés: Közepesnél hosszabb, zamatos, almás, körtés.
Szín: Mélyen sárga.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Add meg magadnak azt az örömet, amit ez a bor nyújt! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »