Villányi Olaszrizling 0,75 Gere A.
Termékismertető
Villányi Olaszrizling 0,75 Gere A.
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Gere A. Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Olaszrizling
Érlelés: Reduktív módon, fémkádakban készül.
Illat: A Villányi Olaszrizling 0,75 Gere A. fehérbornak a kóstoló kiöntése után az illataiban jól el lehet mélyedni, mert igen gazdag aroma anyag rejtőzik benne. Első a száraz, finom savak összessége, némi kicsi maradék cukorral. Körtés, grapefruitos, lime-os, mandarinos, golden almás gyümölcsössége finom. Enyhe fahéj, kevéske mazsola, egres, mangó zamata száll fel a pohárból. Friss, ropogós.
Íz: A Villányi Olaszrizling 0,75 Gere A. fehérbor ízei azonnal elsimerést váltanak ki a kóstolóból. Ásványos, krémes, friss, élénkítő szép savakkal bír. Körte, golden alma, fehér szőlő gyümölcs, mangó, grapefruit, egres, kicsi barack és mazsola zamata keveredik sűrű rétegekben. Szépen lekerekített, selymes, jó húzású, kiváló fröccsnek való bor. Kellemes, egzotikus fűszeresség jellemzi az italt.
Lecsengés: Közepesnél hosszabb, gyümölcsös, körtés, almás, mazsolás.
Szín: Szép sárga, kicsit zöldes beütéssel.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Jó kis délutáni fröccsözésnél nincs is kellemesebb! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »