Villányi Cabernet Sauvignon 0,75 Gere A.
Termékismertető
Villányi Cabernet Sauvignon 0,75 Gere A.
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Gere Attila Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Cabernet Sauvignon
Érlelés: 16 hónapot tölgyfahordókban.
Illat: A Villányi Cabernet Sauvignon 0,75 Gere A. vörösborra a testesség, a mély és dús aromák, zamatok illatok a legjellemzőbbek. Igazán intenzíven érezhető a hordós érlelés alapossága, a kékszőlő alap gyümölcs kiváló minősége - az ebből származtatható erőteljes csersavak, tanninok. Kékszilva, kökény, kék áfonya érződik egyrészről, másrészt a jonathán alma és a málna zamata emelkedik ki a páráiból. Kevés kávé, pörkölt mandula is jelen van, felismerhető.
Íz: A Villányi Cabernet Sauvignon 0,75 Gere A. száraz vörösbor ízeiben mindent megtalálhatunk ami elvárható a kategóriában. A csersavak, a tanninok igencsak a nehezebb, mélyebb kategóriába tartoznak. A gyümölcsösségének minden eleme elsimult a hosszú hordós érlelés kapcsán, és ez erőteljesen érződik is. Selymes, bársonyos, kifejezetten kerek, jó húzású, komoly és összetett íz rétegekkel megáldott italról van szó, igen jelentős fűszerességgel a sokadik kortynál.
Lecsengés: Jó hosszú, szép savakkal és fűszerekkel a végén.
Szín: Mélyen vörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Csak ülj le nyugodtan, bontsd fel ezt a klassz bort és elmélkedj! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »