Villányi Cabernet Franc 0,75 Bock
Termékismertető
Villányi Cabernet Franc 0,75 Bock
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Bock Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Cabernet Franc
Érlelés: 12 hónapon át új tölgyfahordókban.
Illat: A Villányi Cabernet Franc 0,75 Bock a páráiban teljesen hordozza a fajta sajátos jegyeit. Komoly savak, keményebb tanninok, pont kellemes maradék cukor mennyiség. Piros ribizli, fekete ribizli, málna, erdei szamóca, szilva, kékszőlő gyümölcs figyelhető meg, érzékelhető a kipárolgásainak az elemzésekor. Karamell, gyömbér, fehérbors, citromfű és egy kis aszalvány aroma kerül elő.
Íz: A Villányi Cabernet Franc 0,75 Bock kiöntésekor már is izgalommal várhatjuk az első finom kortyot, mert a megillatozása ezt sejteti. Ízeiben a sokféle piros és kék gyümölcs uralkodik a szép és üde savakkal, tanninokkal. Málna, szamóca, áfonya, kékszilva, fekete szeder zamat rétegek teszik élvezetessé az italt. Bársonyos, komoly vörösbor érzetét kelti. Fűszeres, fahéjas, kakaós, kávés, pörkölt íz a jellemző.
Lecsengés: Hosszú, gyümölcsös, kávés, kakaós, csokis.
Szín: Mélyvörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Hívd meg Édesapádat egy jó pohár vörösborra! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »