Villányi Pinot Noir Válogatás 0,75 Gere T.& Zs.
Termékismertető
Villányi Pinot Noir Válogatás 0,75 Gere T.& Zs.
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Gere T. és Zs.Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Pinot Noir
Érlelés: 14 hónapon át, 225 és 500 literes fahordóban.
Illat: A Villányi Pinot Noir Válogatás 0,75 Gere T.& Zs. vörösbor illataira a könnyed savak, szép alkohol-tannin egyensúly, a nem túlzottan sok gyümölcs aroma a karakterisztikus, de amit érzünk abban a piros gyümölcsök az elsődlegesek,- mint pld. a cseresznye, meggy, málna, szamóca. Nagyon finoman oszlanak el a fűszeres zamatok, - erőteljesebb a fahéj, és még inkább a kakaó, keserű csokoládé. A hordós érlelés is kifejtette jótékony hatását és ezt érezhetjük a selymességében, bársonyosságában.
Íz: A Villányi Pinot Noir Válogatás 0,75 Gere T.& Zs. vörösbor kóstolási célú kitöltése után megtapasztalhatjuk a válogatás elsődleges eredményét a jobb és szebb arányát a tanninok-savak-alkohol-maradék cukor négyesnek. Kifejezetten keserű csokis, kakaós, karamellás, fahéjas, borsos, kardamonos az ital. Selymességét, kicsi fanyarságát a hordó megadta ennek a bornak is. Háttérbe szorultak, de ott vannak a piros húsú és a kék gyümölcsök (szamóca, málna, kék szilva, kék áfonya) Csipetnyit füstös, remek, jó vörösbort ismerhettünk meg.
Lecsengés: Közepesnél hosszabb, kakaós, csokis, hordós.
Szín: Szép vörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Ugorj be a Golden Drinksbe egy palackért, kóstold meg és legyen egy jó napod! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »