Villányi Kékfrankos 0,75 Bock József
Termékismertető
Villányi Kékfrankos 0,75 Bock József
Származás: Magyarország, VillányGyártó: Bock Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Kékfrankos
Érlelés: 12 hónapig másodtöltésű barrique hordókban.
Illat: A Villányi Kékfrankos 0,75 Bock József kipárolgásaiban a piros gyümölcs aromákban fürdő, krémes illatok, a kakaós és égetett fás-égetett tósztos jegyek adják a fő gerincet. Málna, szamóca, jonathán alma és cseresznye az uralkodó. Jelen vannak a karamellás, csokoládés és kávés zamatok. A hordós érlelés összetéveszthetetlen jellegzetességei és a fahéj, fekete ribizli aromák, valamint a szilvalekvár párái.
Íz: A Villányi Kékfrankos 0,75 Bock József vörösbor ízei messzemenően hordozzák a fajtájának a karakterét, azaz könnyed és érett savak a tanninokkal, nem túl nagy test, ízes aromák, remek zamatok - de menjünk csak sorban, felsorolásszerűen: Piros és fekete ribizli, meggy és cseresznye, málna, kicsi fahéj, több kakaó, karamell, csokoládé. Kevés gránátalmás-fekete bodzás halvány aroma, enyhén édeskés keleti fűszeres zamat.
Lecsengés: Közepesnél hosszabb, nagyon gyümölcsös, fűszeres, tósztos.
Szín: Mélyen, sötéten vörös, bíbor.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Vendégeld meg a Haverokat a szombati bulin! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »