Villányi Kékfrankos 0,75 Gere T.
Termékismertető
Villányi Kékfrankos 0,75 Gere T.
Származás: Magyarország, VillányGyártó: Gere T. Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Kékfrankos
Érlelés: 18 hónapig, 500 és 2000 literes hordókban.
Illat: A Villányi Kékfrankos 0,75 Gere T. kipárolgásaira és ízeire a szép savak, tanninok és a közepes test a megfelelő kifejezés. Illataiban komoly méreteket ölt a piros bogyósok és a piros húsúak - mint gyümölcsösség - aromáinak az aránya. A nagyhordós érlelés nagyon szépen lecsitított minden kiugró markánsságot, selymessé tetette az italt, ez érződik a páráiban. Szépséges, jól eloszló fűszeresség és a donga zamata áramlanak a kiváncsi szaglószervbe.
Íz: A Villányi Kékfrankos 0,75 Gere T. vörösbor ízeiben benne van a villányi vidék szó szerinti sava-borsa, mert a savai és a tanninjai is beértek, szépek. Sok klassz zamatos gyümölcs köszön vissza, - málna, szamóca, erdei szeder, kevés kékszilva, több jonathán alma, meggy. A hordós, pörkölt tósztos jelleg sem marad el, a fahéjjal és a kakaóval együtt emelik az ihatósági élvezetét ennek a bornak. Selymes, bársonyos, kiváló fröccs alap.
Lecsengés: Közepesnél hosszabb, gyümölcsös, hordós, fűszeres, tósztos.
Szín: Bíbor vörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Húzd ki a dugót ebből a borból egy keményebb nap után leeresztésképpen! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »