Villányi Portugieser 0,75 Gere A.
Termékismertető
Villányi Portugieser 0,75 Gere A.
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Gere A. Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Portugieser
Érlelés: tölgyfahordóban.
Illat: A Villányi Portugieser 0,75 Gere A. vörösbor kiöntésekor megcsapja az érdeklődő orrát a kékszőlő mélyen gyümölcsös illat. Majd jönnek sorban a szebbnél szebb zamatok - piros ribizli, málna, szamóca. Aztán a nehezebb aromák , mint az áfonya és a kékszilva. Fűszeressége és a savak, tanninok remek egyveleget alkotnak ebben a borban.
Íz: A Villányi Portugieser 0,75 Gere A. vörösbor ízeiben az alkotó szerint is a gyümölcsösség - és a kékszőlő különösen - dominál. Savai szépek, selymesek, tanninjai érettek, kellemesek. Piros ribizli, málna, szamóca, jonathán alma aromák terjengenek a pohár felett. Kékszilva és a lekvárja, kék áfonya nagyon finoman eloszló zamat örvendezteti meg az ajkakat. Hordós, fahéjas, szegfűszeges, citromfüves.
Lecsengés: Közepesen hosszú, piros gyümölcsös, kékszőlős gyümölcsös, kakaós, csokis, hordós.
Szín: Vörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Vendégeld meg a Testvéredet, mulassatok jól! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »