Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Villányi Hárslevelű 0,75 Bock

bock-harslevelu.jpg
bock-harslevelu.jpg
Cikkszám: 1277
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-10-04
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 2 540 Ft / 1 l
Ár: 1 905 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 1905 Ft 1905

Termékismertető

Villányi Hárslevelű 0,75 Bock

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Bock Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Hárslevelű


Érlelés: Reduktív technológiával készül, 40 év feletti életkorú tőkékről szüretelt túlérett szőlőből, tartályban érlesztelve kerül a palackokba.

Illat: A Villányi Hárslevelű 0,75 Bock illataiban a frissesség és az élénkség a jellemző. Minden zamat benne maradt, amit a tőkéről leválasztott szőlőfürt hordozott. Nagyon szép savak, elegendő maradék cukor, kiváló aroma anyagok jellemzik a kipárolgását. Többféle citrus,- citrom, lime, grapefruit érezhető, illetve a citromfű és szárított gyógynövények. Hársfavirág, cseresznyevirág és kevéske méz, fahéj, mazsola fedezhető fel benne. 

Íz: A Villányi Hárslevelű 0,75 Bock fehérbor első kortyaiban megnyugvást, nyugalmat, selymességet fedezhet fel a kiváncsi ajak. Kiemelkedően élénk, friss, gyümölcsös és fűszeres zamatok jellemzik. Savai élénkek, selymes a kortyolhatósága. Hársfa, cédrusfa, mazsola, méz, golden alma, citrusok sora emelkedik ki a sokféle íz rétegből. Fahéj, kevés citromfű és vanília van még jelen.

Lecsengés: Kifejezetten hársfavirág és citrusosság árad belőle a végén is.

Szín: Közepesen sárgás.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Próbáld ki és  ha tetszett, akkor kínáld meg a Barátaidat is! Eggs! 

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!