Villányi Hárslevelű 0,75 Bock
Termékismertető
Villányi Hárslevelű 0,75 Bock
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Bock Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Hárslevelű
Érlelés: Reduktív technológiával készül, 40 év feletti életkorú tőkékről szüretelt túlérett szőlőből, tartályban érlesztelve kerül a palackokba.
Illat: A Villányi Hárslevelű 0,75 Bock illataiban a frissesség és az élénkség a jellemző. Minden zamat benne maradt, amit a tőkéről leválasztott szőlőfürt hordozott. Nagyon szép savak, elegendő maradék cukor, kiváló aroma anyagok jellemzik a kipárolgását. Többféle citrus,- citrom, lime, grapefruit érezhető, illetve a citromfű és szárított gyógynövények. Hársfavirág, cseresznyevirág és kevéske méz, fahéj, mazsola fedezhető fel benne.
Íz: A Villányi Hárslevelű 0,75 Bock fehérbor első kortyaiban megnyugvást, nyugalmat, selymességet fedezhet fel a kiváncsi ajak. Kiemelkedően élénk, friss, gyümölcsös és fűszeres zamatok jellemzik. Savai élénkek, selymes a kortyolhatósága. Hársfa, cédrusfa, mazsola, méz, golden alma, citrusok sora emelkedik ki a sokféle íz rétegből. Fahéj, kevés citromfű és vanília van még jelen.
Lecsengés: Kifejezetten hársfavirág és citrusosság árad belőle a végén is.
Szín: Közepesen sárgás.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Próbáld ki és ha tetszett, akkor kínáld meg a Barátaidat is! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »