Villányi Merlot 0,75 Bock József
Termékismertető
Villányi Merlot 0,75 Bock József
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Bock Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Merlot
Érlelés: 12 hónapon át, nagy tölgyfahordókban.
Illat: A Villányi Merlot 0,75 Bock József vörösborra az illatainak a megismerésekor az a jellemző, hogy igencsak gazdag a fekete gyümölcsökben úgyan úgy, mint a kék és a piros húsúakban. Kékszilva, szeder, szamóca, piros ribizli, cseresznye. Savai - maradék cukor - tanninok rendben. Kellemes selymesség jön át a kipárolgásából. Fűszerességében a legkiemelkedőbb a fahéj és a halvány kakaó, a szegfűszeg.
Íz: A Villányi Merlot 0,75 Bock József vörösbor ízei igen jellegzetes villányi jegyekkel büszkélkednek. Azaz nagyfokú gyümölcsösség, sokféle piros húsú és kék bogyós, szilvás, szilvalekváros aromák oszlanak szét és keverednek az érett savakkal és tanninokkal. selymessége nagyon kellemes, a húzása jó, fűszeressége emeli az élevezeti szintet. A hordós jelleg pedig megadja a bukéját.
Lecsengés: Közepesen hosszú, gyümölcsös, hordós, enyhén fűszeres.
Szín: Vörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Bulira fel Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »