Villányi Cab.Franc Válogatás 0,75 Gere T.& Zs.
Termékismertető
Villányi Cab.Sauv. Válogatás 0,75 Gere T.& Zs.
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Gere Tamás és Gere Zsolt Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Cabernet Franc
Érlelés: 2 hónapos korr acéltartályos érleléssel kezdődik, majd 18 hónapon át 500 literes magyar, illeteve kisebb francia hordókban, aztán 1 évet a palackban a pincében.
Illat: A Villányi Cab.Franc Válogatás 0,75 Gere T.& Zs. 2009.-es évjárat illtaira a fekete szeder és a fekete ribizli valamint a kékszilvás jegyek a jellemzőek elsősorban. A savak és a tanninok a páráiban is rendben vannak. Csokoládé, sherry, cseresznyéből a vadabb fekete, meggyes zamatok fedezhetőek fel. Komoly, lekerekített, hosszan érő és fejlődő bor benyomását kelti a kipárolgása. Fűszerekből a fahéj, kakaó, kardamon és a szegfűszeg emelhető ki.
Íz: A Villányi Cab.Franc Válogatás 0,75 Gere T.& Zs. 2009.-es száraz vörösbor kiöntése után okvetlenül hagyjuk kb.5-10 percig, hogy aztán adhassa a teljes önmagát. Tele van csodás csersavakkal és tanninokkal. Gyümölcsei között ott vannak a fekete szeder, fekete csersznye, fekete ribizli, szamóca, málna, kékszőlő gyümölcs aromája. Fűszeres, szárított gyógynövényes, kávés, kicsit földes zamatok teszik teljesen élvezhetővé ezt a szép bort.
Lecsengés: Jó hosszú, szép sav-tannin-cukor aránnyal, fűszeres végződéssel, kávés lecsengéssel.
Szín: Mélyen vörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Csapj egy kis poharazgatást ma este! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »