Villányi Bock Cuvée 0,75
Termékismertető
Villányi Bock Cuvée 0,75
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Bock Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Cabernet Sauvignon 60 %, Cabernet Franc 30 %, Merlot 10 % - Cuvée
Érlelés: 18 hónapon át tölgyfahordókban.
Illat: A Villányi Bock Cuvée 0,75 az alkotó pincészet csúcsbora. A nagyon hosszú érlelés és a hordóban töltött nyugalmas évek meghozták a várt eredményt - azaz egy szuper selymes, bársonyos, krémes kipárolgású italt. Nagyon sokféle gyümölcs komplex ízei és aromái tárulnak fel a megillatozásakor. Plusz többféle fűszer, sokféle gyógynövény teszi még élevezetesebbé a páráit.
Íz: A Villányi Bock Cuvée 0,75 ízeit jó lenne széles körben, mint példa - megismertetni. Mert egy szép vörösbor így néz ki. Ízeiben a krémes és dús savak, nagyon csodás tanninok meghatározzák a bor jellegét. Gazdag és sokféle gyümölcsössége szuper. Kékszőlő, áfonya, kökény, szilva, fekete szeder aromák jönnek ki. Fűszereiben vonzó, mert a klaszikus fahéj, kakaó, pörkölt kókusz, csoki, karamell, kavé növeli az élvezeti értéket.
Lecsengés: Hosszú, gyümölcsös-fűszeres, csokis, kakaós.
Szín: Vörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
"Told meg" ezt a mai napot egy ilyen gyönyörűséggel a Hedonizmus oltárán! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »