Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Villányi Lucia 0,75 Tiffán

tiffan_lucia.png
tiffan_lucia.png
Cikkszám: 1263
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2021-02-18
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 7 840 Ft / 1 l
Ár: 5 880 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 5880 Ft 5880

Termékismertető

Villányi Lucia 0,75 Tiffán

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Tiffán Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Cabernet Franc 10 %, Cabernet Sauvignon 28 %, Merlot 62 % - Cuvée


Érlelés: 32 hónapon át, tölgyfahordókban.

Illat: A Villányi Lucia 0,75 Tiffán vörösbor az egyik legkellemesebb villányi itóka. A cuvée arányai messze eltérnek a megszokottól,- mármint a Merlot javára. Ez azt is jelenti, hogy már a páráiban is feltűnő a selymesség és a bársonyosság mértéke. Gyümölcseiben keveredik a piros és a kék, illetve a fekete bogyósok, húsúak komplex aromája, zamata. Szépen eloszló, nagyon érett és finom savak, tanninok jellemzik. Keleties fűszeresség, pici maradék cukor ismerhető fel. 

Íz: A Villányi Lucia 0,75 Tiffán csúcs vörösbor ízeiben a fent említett érdekes arányú házasitás meg is figyelhető, tapasztalható a bor húzásában, bukéjában,- mert, hogy extra kellemes és szép, finom. Kifejezetten nyelv és toroksimogató hatása van. Dús gyümölcsösség, szamóca, málna, kékszilva, kék áfonya, fekete ribizli és fekete szeder a jellemző rá. Kevéske fehérbors, borsikafű, citromfű, fahéj, karamell, kávé, kakaó, csokoládé ad ki nagyon komplex zamatokat. A kiemelkedően hosszú - 32 hónapos - hordós érlelés elsimított minden karcot, kiemelkedést. 

Lecsengés: Nagyon hosszú, piros-kék-fekete gyümölcsös, hordós, pörkölt kávés, friss kakaós, csokis, enyhén keleti fűszeres.

Szín: Mélyvörös.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Hívd meg a Kedvesedet és lepd meg ezzel a gyönyörűséggel! Eggs! 

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!