Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Villányi Kékfrankos 6,0 Gere T.

geret_kekfrankos_6l.png
geret_kekfrankos_6l.png
Cikkszám: 1261
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-04-10
Egység: 6 lBruttó egységár: 3 872 Ft / 1 l
Ár: 23 230 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 23230 Ft 23230

Termékismertető

Villányi Kékfrankos 6,0 Gere T.
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Gere T. Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Kékfrankos

 

Érlelés: 18 hónapig, 500 és 2000 literes hordókban.

Illat: A Villányi Kékfrankos 6,0 Gere T. kipárolgásaira és ízeire a szép savak, tanninok és a közepes test a megfelelő kifejezés. Illataiban komoly méreteket ölt a piros bogyósok és a piros húsúak - mint gyümölcsösség - aromáinak az aránya. A nagyhordós érlelés nagyon szépen lecsitított minden kiugró markánsságot, selymessé tetette az italt, ez érződik a páráiban. Szépséges, jól eloszló fűszeresség és a donga zamata áramlanak a kiváncsi szaglószervbe. 

Íz: A Villányi Kékfrankos 6,0 Gere T. vörösbor ízeiben benne van a villányi vidék szó szerinti sava-borsa, mert a savai és a tanninjai is beértek, szépek. Sok klassz zamatos gyümölcs köszön vissza, - málna, szamóca, erdei szeder, kevés kékszilva, több jonathán alma, meggy. A hordós, pörkölt tósztos jelleg sem marad el, a fahéjjal és a kakaóval együtt emelik az ihatósági élvezetét ennek a bornak. Selymes, bársonyos, kiváló fröccs alap.  

Lecsengés: Közepesnél hosszabb, gyümölcsös, hordós, fűszeres, tósztos.

Szín: Bíbor vörös.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Ha kihúztad a dugót ebből az óriáspalackból, akkor vedd a válladra, és megbillentve bármilyen pohárba gond nélkül tudsz tölteni! Eggs! 


 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!