Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Royal Oporto Ruby 0,75

royal_oporto_ruby.jpg
royal_oporto_ruby.jpg
Cikkszám: 1224
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-12-21
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 7 507 Ft / 1 l
Ár: 5 630 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 5630 Ft 5630

Termékismertető

Royal Oporto Ruby 0,75


Származás: Portugália, Duoro
Gyártó: Real Companhia Velha Co.
Alapanyag: szőlő, bor, cuvée, desszert bor.


Érlelés: Fahordóban, 3, de maximum 5 éven át, először hatalmas méretű hordókban, majd kissebbekben.

Illat: A Royal Oporto Ruby 0,75 likőrbor illatai nagyon intenzívek, ami a megnövelt alkoholtartalom miatt van. Kiválóak a gyümölcsös, aszalt szilvás, aszalt körtés jegyei, mellette meggy befőtt zamata is felismerhető. Édes, savai finomak, bogyós gyümölcsűek aromája is kiütközik a páráiból. Nagyon simulékony igazi desszetbor. 

Íz: A Royal Oporto Ruby 0,75 bor világhírű termék, óriási hagyományokkal a háta mögött. Édes és gyümölcsös, mazsolás, szárított fűszerekkel telített, kakaós, csokis, karamellás. Meggy befőtt, szilva lekvár és kandírozott körte érezhető ki belőle. Szinte egy édes gyümölcskoktélt tartunk a poharunkban. Selymes, bársonyos. Savai elenyészőek, de jelen vannak. Fahéj és szegfűbors jelenléte is megállapítható. 

Lecsengés: Kellemesen hosszú, édes, gyümölcsös.

Szín: Közepesen pirosas-bordós.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 18-21 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg ! Lehet hűtve is.

Szeresd és tiszteld a hölgy ismerőseidet, kínáld meg Őket! Eggs!

 

Érdekesség:

" A Real Companhia Velha cég története:

A nagy múltú céget 1756-ban Őfelsége I.József portugál király kiváltságlevele hívta életre. A cég az elmúlt évszázadok alatt hű maradt nagybecsű hagyományaihoz és pincéiből a portói borok legjobbikai kerülnek ki immár több, mint nyolc emberöltő óta.

A portói története:

A portói elnevezés a XVII. Századra nyúlik vissza. A bor Porto városáról kapta nevét, mivel e város kikötőjéből indultak útnak a borexport szállítmányok. A portói bort a Duoro folyó felső szakasza mentén elterülő bortermő tájkörzetben előállított likőrbor. A portói az itt termelt szőlőből készül. A szőlő erjesztési folyamatát 77 fokos hőmérsékleten megszakítják és brandyt adagolnak hozzá abból a célból, hogy 19-20 fokos alkoholtartalmat érjenek el, megőrizve a bor természetes édességét. A brandy hatására a bor erősebbé válik, néhány éves érlelési folyamat után pedig harmonikus likőrbor válik belőle.

A fehér portói fehér-, a vörös pedig vörös szőlőből készül.

Fentiek eredményeként a portói erős, karakteres desszertbor a legtöbbször különböző évjáratok keveréke.

A standard portói bort jellemzően három évig érlelik húszezer literes vagy még nagyobb fahordókban (tartályokban), hogy gyümölcsös jellegét megőrizze. A három évnél tovább, kisebb fahordókban érlelt változatok közül kerülnek ki az úgynevezett különleges portóik.

Mivel az avinálás (bor alkoholtartalmának növelése szesz hozzáadásával) eredményeként még a száraz változat is tartalmaz maradék cukrot, nagyjából a magyar terminológia szerinti félszáraz boroknak felel meg, a meio-seco pedig a magyar fogalomrendszerben inkább félédes. Jellemzően aranysárga színű.

A portói bor eredetmegjelölés, és nem fajtanév, ezért Portugália számos nemzetközi megállapodást kötött az eredetmegjelölés oltalma érdekében, arra törekedve, hogy a termőterületen kívül bárhol előállított borokat ne lehessen jogszerűen portóinak nevezni.

Magyarország 2004-ben kötelezte magát, hogy nem engedi az oportó, oportói stb. szavak használatát, elsősorban magyar borokkal kapcsolatban, fajtanévként sem. Ezért ettől az időponttól az addig Magyarországon hagyományosan az oportóinak, kékoportónak nevezett borokat általában portugieser, blauer portugieser néven hozzák forgalomba."

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!