Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Tokaji Furmint Szt.Tamás dűlő 2009 száraz 0,75 Szt.Benedek

1_2250.jpg
1_2250.jpg
Cikkszám: 1164
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-03-19
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 11 693 Ft / 1 l
Ár: 8 770 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 8770 Ft 8770

Termékismertető

Tokaji Furmint Szt.Tamás dűlő 2009 száraz 0,75 Szt.Benedek

Származás: Magyarország, Tokaji Régió
Gyártó: Szent Benedek Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, (Furmint)

 

Érlelés: Tölgyfahordóban.

Illat: A Tokaji Furmint Szt.Tamás dűlő 2009 száraz 0,75 Szt.Benedek bor egy újabb olyan évjárat, amely messze gazdagabb, dúsabb és mélyebb tipus jegyekkel bír a Szent Tamás dűlő miatt. Illataiban rögtön érezhetjük, hogy a savai érdekes módon nagyon frissen tartják az illat-összhatást. Jóféle és érdekes fűszerek, citrusos jegyek ismerhetőek fel már a páráiban is. Szépen megérlelt, határozott aromákkal bíró bor benyomását kelti ez a nedű. Minden tekintetben lenyugodott, selymes, kissé krémes kipárolgása felkelti az érdeklődésünkat a kóstolás irányába. 

Íz: A Tokaji Furmint Szt.Tamás dűlő 2009 száraz 0,75 Szt.Benedek bor ezen évjárata kifejezetten magas és kiemelt minőségű a fantasztikus Szent Tamás dűlő adottságai miatt. Szépséges illatai után az első kortyok messze beváltják a várakozásainkat. Száraz, finoman savas, sokrétegű, összetett, citrusos, kissé vaníliás, fűszeres bort kóstolunk. Frissek a zamatai, élénk íz hatásokkal találkozunk. A furmint érdekes fanyarsága remekül hat a kortyokban. Kissé gombás, élesztős jellegű az ital, de pont ettől különleges is egyben.

Lecsengés: Nagyon hosszú, kellemesen savas-száraz, kissé fanyar, gazdagon fűszeres, kissé élesztős, citrusos.

Szín: Arany sárga.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 10-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Légy ma gáláns és lepd meg a Kedvesedet ezzel a borral! Eggs!

 

Érdekesség:

A Szent Benedek Pincészetről pár szó:

A pincészetet a Tokaj-hegyalján, pontosabban Tállyán találjuk meg. A pincészet épületeinek a kialakítása a hegyaljai jellemzőknek megfelelően kőből építették pár száz éve! A kialakított kőház alatt van a feldolgozás, azonos négyzetméterű boltíves helyiségekben. Itt van a préselés, borok készítése, keverése, kezelése. A kőboltozatos pince hossza 70 méter. 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több mint 45 g/l.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!