Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Tokaji Furmint 2009 száraz 0,75 Szt.Benedek

1_2250.jpg
1_2250.jpg
Cikkszám: 1162
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-03-19
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 5 853 Ft / 1 l
Ár: 4 390 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 4390 Ft 4390

Termékismertető

Tokaji Furmint 2009 száraz 0,75 Szt.Benedek

Származás: Magyarország, Tokaji Régió
Gyártó: Szent Benedek Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, (Furmint)

 

Érlelés: Tölgyfahordóban.

Illat: A Tokaji Furmint 2009 száraz 0,75 Szt.Benedek bort a 9 dűlőből kiválasztott 7 dűlő boraiból keverték össze, - így lett ez egy ennyire szép ital. Megillatozása során az alábbiakat tapasztalhatjuk: Száraz, nagyon finoman elkeveredett intenzív savak, grapefruit, lime és narancshéj, némi fehérbors és borsikafű zamatok jellemzik. A hordós érlelés, a palackban töltött idő nyugalma meg is érezhető az illatai bársonyosságában. 

Íz: A Tokaji Furmint 2009 száraz 0,75 Szt.Benedek bor kóstolása a palack felnyitása után egy nagyon jó élmény. Száraz, finoman eloszló, de nagyon is élő savakkal, többféle citrus megjelenésével - lime, narancs - érezteti a kellemes íz élményt a kóstoló ajkakkal. Krémes, gombás, fanyar, kissé élesztős, birsalmás. Nagyon szépen megérlelt, lekerekített, jó bort kóstolhattunk meg. 

Lecsengés: Közepesen hosszú, intenzív, száraz, kissé fanyar, citrusos, narancsos.

Szín: Arany sárga.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 10-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Légy kedves a Szeretteidhez és húzd ki ennek a palcknak a dugóját a délutáni összejövetelen! Eggs!

 

Érdekesség:

A Szent Benedek Pincészetről pár szó:

A pincészetet a Tokaj-hegyalján, pontosabban Tállyán találjuk meg. A pincészet épületeinek a kialakítása a hegyaljai jellemzőknek megfelelően kőből építették pár száz éve! A kialakított kőház alatt van a feldolgozás, azonos négyzetméterű boltíves helyiségekben. Itt van a préselés, borok készítése, keverése, kezelése. A kőboltozatos pince hossza 70 méter. 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több mint 45 g/l.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!