Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Oremus Tokaji 6 Puttonyos Aszú 0,5

oremus-tokaji-6-p-aszu-2013.jpg
oremus-tokaji-6-p-aszu-2013.jpg
Cikkszám: 1131
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-09-26
Egység: 0.5 lBruttó egységár: 66 600 Ft / 1 l
Ár: 33 300 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 33300 Ft 33300

Termékismertető

Oremus Tokaji 6 Puttonyos Aszú 0,5


Származás: Magyarország, Tokaji Régió
Gyártó: Tempos Vega Sicilia
Alapanyag: szőlő, bor, (Furmint, Hárslevelű, Muskotály, Zéta)


Érlelés: Tölgyfahordóban, hosszú éveken át. A 6 puttony azt jelenti, hogy a cukortartalma minimum 150, de ebben a borban speciálisan 215 gramm/liter. 

Érdekesség: A Tokaji desszertborokra latinul azt szokták mondani, hogy " Vinum regnum, rex Vinorum" azaz a "Borok királya, a Királyok bora"! Semmihez sem hasonlítható világmárka, amelynek a fogyasztása igazi kuriózum. Sok száz éves előállítási tapasztalat alapján készítik ezeket a borokat, és a mikroklíma teszi egyedivé, nem elfelejtve az egyéb együttálló körülmények szintén egyedül álló hatását, - pld. a talaj, a dombvidék geológiai múltja. 

Illat: A Oremus Tokaji 6 Puttonyos Aszú 0,5 bor kipárolgásai gyönyörűek. megüti a kiváncsi szaglószervünket a rengeteg finom füsthöz hasonlítható aroma. Édes, szőlős, nemes penészes, fanyar, mézes kipárolgásai jó sokáig időznek az orrunkban. Vanília, lekvár, mazsola és szárított narancshéj, mandarinhéj illata fokozza az élvezeteket. Csodás gőzök, nemes párák jellemzik.  

Íz: A Oremus Tokaji 6 Puttonyos Aszú 0,5 bor megkóstolása egy kész ünnep. Csuda finoman eloszló magas cukortartalom, leheletnyi savak, élvezhető nemes penészes fanyarság, igazi akácméz és szépséges mazsola zamatok sorjáznak szinte azonos időben a szájban. Nagyon selymes, nagyon bársonyos, nagyon olajos és krémes. Dicséret az alkotónak, és le a kalappal a kóstolónak, aki képes a rengeteg ízből mindet beazonosítani. 

Lecsengés: Nagyon hosszú, nagyon édes, kissé fanyar, nemes penészes, mézes, fűszeres, fahéjas, kakaós, karamellás, égetett cukros.

Szín: Barna.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 10-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Csak óvatosan, pici kortyokban, és elmélkedj az élet nagyszerűségéről Eggs!

 

Mi az a puttony szám amit a Tokaji boroknál látunk?

Azt jelenti, hogy a 136 literes gönci hordónyi musthoz hányszor 25 kg töppedt aszú szemet kevernek hozzá. Ehhez kapcsolódik a cukortartalom is. 60,90, 120,150 gr/liter mennyiség takarja a 3,4,5,6 puttonyos nedűket.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!