Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Hinch 12é Amarone Cask Irish whiskey 0,7 46% pDD

hinch-12e-amarone-cask.jpg
hinch-12e-amarone-cask.jpg
Cikkszám: Wy-00451
Felvéve: 2023-03-09
Módosítva: 2023-03-17
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 48 200 Ft / 1 l
Ár: 33 740 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 33740 Ft 33740

Termékismertető

Hinch 12é Amarone Cask Irish whiskey 0,7 46% pDD

Származási hely: Írország, Killaney Estate, Down megye, Ballynahinch városa
Lepárló: Great Northern Distillery
Ital típus: pot still lepárlású whiskey
Érlelés módja: Fahordóban érlelt, - 11 éven át ex amerikai bourbon-os hordóban, a végén 1 évig 500 literes Amarone (olasz vörösboros hordó) hordóban.

Érdekesség: Semmilyen füstösség nem érezhető!
 
Illat: A Hinch 12é Amarone Cask Irish whiskey 0,7 46% pDD: Igazán kiemelkedően érdekes az első légkorty a megillatozásakor, mert nagyon-nagyon összetett aromákat érezhetünk. A 11 év alap érlelésre az amarone-s hordós fázis nagyon sokat változtatott a kipárolgásain. Száraz-édeskés-gyümölcsös-fűszeres párák áradnak belőle. Persze a bázis illatok is jelen vannak - citrusos, barackos, almakompótos, bársonyos, selymes, malátás, hordós, vaníliás, szárított virágos, mogyorós és mandulás. Kiváló termékről van szó már ebben a szakaszban is.

Íz: A Hinch 12é Amarone Cask Irish whiskey 0,7 46% pDD: Édeskés-pörkölt malátás-mazsolás-vörösboros-fűszeres jelleg keveredik tökéletes elosztásban, úgy, hogy az alap ízek megvannak, de egy extra élvezhetőséget kapott az utolsó érlelési szakaszban. Itt sem érződik semmi füstösség, ellenben olajos, dús, sűrű, komplex, összetett zamatai káprázatosak. Hordós, malátás, száraz-édeskés, aszalt gyümölcsös, szárított virágos, kissé pörkölt mogyorós, vaníliás, csipetnyit fűszeres, simogató, az átlagnál ő is jelentősen nagyobb íz élményt nyújt. Van benne mazsolás, mézes halvány "utalás" is.

Lecsengés: Hosszú, tartós, ízes, száraz-édeskés, mogyorós, vaníliás, citrusos, hordós, dongás.

Szín: Érett aranysárga - mély barnás inkább

Füstösség: Nincs.

Így kóstold meg a poharadban: 18-21 fokon kezdj, majd próbáld ki hűtve, aztán jéggel. Ha lehet, akkor kristály whiskey-s poharat használj!

Italra fel, ezzel a palackkal nem vallasz szégyent! Eggs!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!