Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

BenRiach 10é Smoky Ten Single Malt Scotch whisky 0,7 46% pDD

benriach-10-e-smoky-ten.jpg
benriach-10-e-smoky-ten.jpg
Cikkszám: Wy-00425
Felvéve: 2022-06-28
Módosítva: 2023-09-07
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 29 643 Ft / 1 l
Ár: 20 750 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 20750 Ft 20750

Termékismertető

BenRiach 10é Smoky Ten Single Malt Scotch whisky 0,7 46% pDD

Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: BenRiach Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 10 évig tölgyfahordóban. (3 casks,- jamaikai rumos, kiégetett Virgin tölgyfa hordóban, használt bourbonos hordókban) Füstös é snem füstös keveréke.

Illat: A BenRiach 10é Smoky Ten Single Malt Scotch whisky 0,7 46% pDD kiöntése után már a legelső illat-pamacsban felfedezhetjük a malátás, gabonás, fás, tölgyfás, hordós, pörkölt malátás jellemzőit ennek az italnak. Ez az, ami az originalra is jellemző, de itt egy extra füstösség jelenik meg. A 10 éves mély és sötét nyugalom a hordó magányában kiváló, szépséges aromákat alkotott,- nyilván a 3-féle hordós érlelésnek köszönhetően. Jelen van a szinte szokásosnak mondható mandulás, kókuszos, mogyorós, diós, fahéjas zamatok garmada. Plusz aromák érkeznek a rumos hordós érlelés kapcsán. Fűszeressége nagyon finom. Cseppnyi méz, némi mazsola, citrusok, citromfű emeli az élvezhetőségét. 

Íz: A BenRiach 10é Smoky Ten Single Malt Scotch whisky 0,7 46% pDD egyértelműen finoman füstös, nem tolakodó, de határozott. Malátás, hordós, összetett, komplex zamat anyagokat elemezhetünk ki az első kortyokból is. Édeskés-pörkölt malátás, száraz, árpás, gabonás, hordó dongás, kissé rumos beütést is érzünk, lekerekített, gyümölcsös, selymes, bársonyos összhatással bír. Kiérezhető belőle a pörkölt mogyoró, pisztácia, kesudió, dió, mandula és a fahéj emelkedik ki az összetett zamatokból. Fűszeres, nagyon jó húzású itóka. 

Lecsengés: Hosszú, száraz-füstös-édes, gyümölcsös, pörkölt mogyorós-mandulás.

Szín: Sötét sárgás, barnás.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Szervezd meg a ma estét, de ez a palack nem hiányozhat az asztalról! EGGS!

Érdekesség:

" A lepárlóban használt víz a Burnside forrásból származik, gabona alapként pedig enyhén tőzeges, malátás árpát használnak ehhez a különleges és csábító speyside-i malthoz.

 i.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!