Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Teeling Galway Bay Stout Cask Irish whiskey 0,7 46% pDD

teeling-galway-bay-stout.jpg
teeling-galway-bay-stout.jpg
Cikkszám: Wy-00420
Felvéve: 2022-06-03
Módosítva: 2022-12-19
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 23 386 Ft / 1 l
Ár: 16 370 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 16370 Ft 16370

Termékismertető

Teeling Galway Bay Stout Cask Irish whiskey 0,7 46% pDD


Származási hely: Írország
Lepárló: Teeling Whisky Company
Érlelés: small batch
Hordó: bourbonos fahordó, majd a Galway Bay Brewery vállalat Stout söröshordójában fejezik be az érlelést. Azonban ezek a hordók előtte rumos hordók voltak, majd jött a sör és végül a whiskey.  

Illat: A Teeling Galway Bay Stout Cask Irish whiskey 0,7 46% pDD: Az illataiban azonnal előkerül, szinte megcsap az étcsokoládés, erősen kakaós, kávés aroma. Persze, ne tagadjuk, jelen van a whiskey és a maláta-gabona csodás zamata is. Fűszeres, citrusos, savanyú almás, karamellás, égetett cukros kipárolgása is élvezetessé teszi a megillatozását. A komló illata a többedik próbálkozás után jön a felszínre, de csak növeli az élvezeti értékét.

Íz: A Teeling Galway Bay Stout Cask Irish whiskey 0,7 46% pDD: Az első korty után az első gondolatunk az édes, komlós, pörkölt malátás, erősen kakaós és étcsokis érzet. Fekete gyümölcsök, - cseresznye, fekete ribizlire emlékeztető íz rétegek kerülnek elő. Selymes, bársonyos, icipicit fanyar azaz rendkívül érdekes a komplex zamatoknak a nyelvünkre gyakorolt hatása. 

Lecsengés: Közepesen hosszú, fűszeres, fekete gyümölcsös, kakaós, kávés, komlós....

Szín: sötétebb sárga

Így kóstold meg a poharadban: Whiskys kristálypohárban, 18-21 fokon próbáld elsőként, hogy az összes íz kijöhessen belőle, majd kedved szerint jéggel, hűtve, ahogyan jobbnak ítéled!

Ha meg kívánod lepni a Haverokat, akkor uccu neki! Eggs!

Érdekesség:

Ez a dublini whisky igazi öröm-whiskey mindenhol a világon. Az 1.782.-es évtől készül itt családi gondozásban whisky, nem is akármilyen! Az azóta eltelt szinte történelmi korokon átívelő időintervallumban a család meg tudta őrizni a lepárlót a saját tulajdonában.

Megújulásuk ideje 2012.-re esik, akkor nyílt a Teeling Whiskey Company.


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!