Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Teeling Dark Porter Cask Irish whiskey 0,7 46% pDD

teeling-dark-porter.jpg
teeling-dark-porter.jpg
Cikkszám: Wy-00419
Felvéve: 2022-06-03
Módosítva: 2022-06-16
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 21 514 Ft / 1 l
Ár: 15 060 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 15060 Ft 15060

Termékismertető

Teeling Dark Porter Cask Irish whiskey 0,7 46% pDD


Származási hely: Írország
Lepárló: Teeling Whisky Company
Érlelés: small batch
Hordó: bourbonos fahordó max 5 évig. 4 rész gabona, 1 rész maláta whiskey (de külön-külön érlelik) majd jön a 15 hónapos, a DOT-Brew sörgyártó porter söröshordója, amelyben az 5 részt összekeverik.

Illat: A Teeling Dark Porter Cask Irish whiskey 0,7 46% pDD: A kipárolgásában azonnal megjelenik az édeskés, kávés, karamellás, csokis, kakaós aroma. Sőt érdekes módon a többedik beleillatozásnál előkerül a komló is nagyon halványan,- ami kiválóan hat a szaglószervre. Virágos, borsos, fűszeres, hordós, dongás - remek illatfelhőket ereget a kóstoló pohárból. 

Íz: A Teeling Dark Porter Cask Irish whiskey 0,7 46% pDD: Az első korty meglepő az összetettsége folytán. Az alap finom maláta, a gabonás beütés nagyon finom, de! Aztán elkápráztat a csokoládé, kakaó, kávé, a borsos-komlós-fűszeres komplexitás a zamatok között. Édeskés, de egyben száraz összhatást mutat. Kiválóan csúszik, simogat, ápol, felvidít és kecsegtetően hívogat a többedik korty felé.... 

Lecsengés: Közepesen hosszú, kakaós, kávés, komlós....

Szín: sötétebb sárga

Így kóstold meg a poharadban: Whiskys kristálypohárban, 18-21 fokon próbáld elsőként, hogy az összes íz kijöhessen belőle, majd kedved szerint jéggel, hűtve, ahogyan jobbnak ítéled!

Ha újdonság kell, hát íme! Eggs!

Érdekesség:

Ez a dublini whisky igazi öröm-whiskey mindenhol a világon. Az 1.782.-es évtől készül itt családi gondozásban whisky, nem is akármilyen! Az azóta eltelt szinte történelmi korokon átívelő időintervallumban a család meg tudta őrizni a lepárlót a saját tulajdonában.

Megújulásuk ideje 2012.-re esik, akkor nyílt a Teeling Whiskey Company.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!