Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Antiquary 15é Bordeaux Red Wine Cask whisky 0,7 43% pDD

antiquary-15-e.jpg
antiquary-15-e.jpg
Cikkszám: Wy-00397
Felvéve: 2021-12-23
Módosítva: 2021-12-23
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 27 400 Ft / 1 l
Ár: 19 180 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 19180 Ft 19180

Termékismertető

Antiquary 15é Bordeaux Red Wine Cask whisky 0,7 43% pDD

Származási hely: Skócia
Gyártó: J&W Hardie Ltd.
Alapanyag: Árpa maláta + gabona maláta

Érlelés: 15 éven át tölgyfahordóban, a befejezéskor pedig bordói vörösboros hordóban

Illat: Az Antiquary 15é Bordeaux Red Wine Cask whisky 0,7 43% pDD: ez a két alapanyag keveréséből kapott finomság igazán rögtön megmutatja értékeit a kipárolgásaiban. Illataiban a könnyed malátásság, az aromás gyümölcsösség a jellemző. Hordós, vaníliás, cseresznyés, piros bogyós gyümölcsök sejlenek fel nagyon-nagyon halványan, köszönhetően a vörösboros hordós befejezésnek. Az alap aromák persze ettől még adottak: dús, aromás, selymes, zamatos, lágy és simogató édesség, enyhe száraz jelleg jelentkezik be. Illataiban benne van a citrusok halmaza, a kandírozott narancshéj, a kakaó, csoki, karamell, gyömbér és persze a pörkölt olajos magvak. .  

Íz: Az Antiquary 15é Bordeaux Red Wine Cask whisky 0,7 43% pDD: Az első kortynál érezzük, hogy ez egy kitűnő itóka! Az ízei nagyon összetettek, komplexek, több korty kell a beazonosításukhoz, ami persze nem rossz dolog!! Édeskés-száraz-cseresznyés, malátás és árpás, fűszernövényes, gyógynövényes, gyümölcsös, citrusos, kissé füstös, karamellás, csokis, kakaós, keserű narancshéjas. Selymes, bársonyos, hivogató és a kortyokat ismételni inspiráló zamatai extra finomak.  

Lecsengés: Kifejezetten nagyon hosszú, édeskés-száraz, malátás, kissé füstös, narancsos, fűszeres.

Szín: Arany sárgás, barnás.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristályból készült whiskys poharat és kezd magában, szoba hőmérsékleten. Utána próbáld ki hűtve, majd jéggel! 

Kedves egészségedre, hívd meg a Szeretteidet erre a klassz flaskára!

 

Érdekesség.

A történészek egy része szerint a J.&W. Hardie-t 1861-ben alapították.

Az Antiquary címkéje szerint négy évvel korábban. Az igazság az, hogy senki sem ismeri pontosan a dátumot.  Érdekes módon a bizonyítékok szerint a Hardie-k Sir Walter Scott The Antiquary című regényéből kölcsönözték a márkanevet.

Különleges megjelenése miatt remek ajándék korrekt áron még egy a whiskyhez alig értő számára is, de ha meg is kóstoljuk, biztos nem fogunk csalódni! 

A márkát John & William Hardie alapította 1888-ban, a tökéletes kevert whisky megalkotásának céljával. Folyamatosan keresték a legfinomabb és legritkább malátákat hogy megalkossák azt, amit a legkiválóbb blended whisky-nek tartottak, az Antiquary-t.

Ennek a szépen felépített 15 éves változatnak a megalkotásához túlnyomórészt a felföldi, Speyside régió malátáit használták, és kisebb részben az alföldi, Islay régióból származó gabonát. Így egy olyan kevert whisky hoztak létre, amely valóban egy szinte teljes keresztmetszete, vagy inkább gyűjteménye a skót whisky meghatározó jellemzőinek. Azonban az igazi kuriózum, az a francia bordói vörösboros hordós befejezés!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!