Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Diplomatico Single Vintage 2007 rum 0,7 43% pDD

diplomatico-single-vintage-2007.jpg
diplomatico-single-vintage-2007.jpg
Cikkszám: Wy-00386
Felvéve: 2021-12-01
Módosítva: 2021-12-06
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 56 171 Ft / 1 l
Ár: 39 320 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 39320 Ft 39320

Termékismertető

Diplomatico Single Vintage 2007 rum 0,7 43% pDD

 

Származás: Venezuela
Gyártó: Diplomatico Rum Distillery
Alapanyag: cukornádmelasz
Érlelés: Tölgyfahordóban,  12 éven át, majd ex-sherrys hordóban, - azonos évjáratú rumból.

Illat: A Diplomatico Single Vintage 2007 rum 0,7 43% pDD kipárolgása felér egy "ádáz támadással" a szaglószerv ellen, mert oly finom! Az édeskés, cukornád alap aromára rakódik rá számtalan remek illat. Virágos, szárított virágos, tea füves, gyógynövényes páráiban megjelenik a sherrys hatás. Pörkölt, kicsit égetett, tósztkenyeres, pirított pisztácia aromáihoz jön még a barack, szilva, fűszerek, aszalt gyümölcsök. Gőzeiben a mogyorós, mandulás, erősebben fahéjas és csokoládés jelleg ugyan úgy ott van mint az exclisiva reserva-ban is. Jelen van a kardamon és citromfű, datolya és aszalt füge. Kifejezetten selymes, bársonyos, simogató.

Íz: A Diplomatico Single Vintage 2007 rum 0,7 43% pDD illatai remek élményt nyújtottak! Sherrys, édeskés, fűszeres, tósztkenyeres, pörkölt tölgyfás, dongás, mogyorós, mandulás, diós, pisztáciás. Telis tele van aszalt gyümölcsös jelleggel, úgy, mint szilva, körte, alma, füge, datolya. Mézes, mazsolás, baracklekváros, kicsit juhar szirupos beütés is tetten érhető benne - mint a rokonainál is. Továbbá ott a fahéj és a kakó, vanília, csokoládé, sűrű karamell, némi kakaó, sült banán, kókusz. Úgy a 4. és 8. korty között (pici kortyok!) előkerül a vanília, szegfűszeg, citromfű, gyömbér és ici-pici ánizs. Jó húzású, nagy élvezeti értékkel bíró ital.

Lecsengés: Nagyon hosszú, sokféle finom aromával ér véget az íz utazás.

Így élvezd a poharadban: Végy egy kristálypoharat, tégy bele pár centet 18-21 fokon, majd hűtve, aztán jéggel - így ismered meg a különböző állagát és íz hatását. Lassan nagyon kis kortyokban ízlelgesd. Ha tovább kívánod fokozni a magad és társaid élvezetét, akkor keverj szépséges és egzotikus koktélokat!

Legyen nagyon szép estéd, de oszd meg a Barátaiddal is ezt a palackot! Eggs!

Érdekesség:

Venezuelában vagyunk, a fantasztikus Terepaima Nemzeti Park középső részében, amikor megpillanthatjuk az Unidas lepárlót, igazi látványosság!
Ez az üzem híres arról, hogy a legzamatosabb, legdúsabb rumokat ,,teszi elénk az asztalra,, Latin-amerikában.
(más alkoholokat is készítenek, tehát egy univerzális üzemről van szó)
A Diplomatico rumok címkéjén szereplő alak nem más, mint Don Juancho, egy nagyon alapos munkát végző párlat-gyűjtő mester.
A Diplomatico rum visszatükrözi elénk ennek a nagyszerű és fáradtságot nem ismerő embernek a munkásságát és szenvedélyét.

A Diplomatico Single Vintage 2007 (Venezuela) rum 0,7 43% pDD egy olyan kivételes technológiával készített rum, amelynek során kizárólag a régi, jól bevált, hagyományos, pot still eljárással készült cukornád alapú párlatokat használtak fel a keverő mesterek. Így aztán egyenes következményként egy olyan rumot alkottak, ami az Anejohoz képest tartalmasabb, gazdagabb és édesebb ízhatású. Nagyon fontos kritérium, hogy azonos évjáratból, 12 évet érlelt rumokból áll.

Megdöbbentő az, amikor először találkozunk egy ilyen remek termékkel, mert ízei és illata, lecsengése olyan magasságokba emelkedik az érzékelésünk, ízlelő szerveinkre gyakorolt hatása alapján, ami méltóvá teszi a rumot ezeknek a kifejezéseknek a használatára, a termék méltatására.

/Venezuelában, ha valaki belefog a rum gyártásba, akkor kötelező 2 évig minimálisan a hordókban érlelni a rumját. Nem is akármilyen hordókban, de amerikai fehér tölgyben, használt bourbon, single malt hordókban./ 


   

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!