Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Togouchi 9é japán whisky 0,7 40% pDD

togouchi-9-e.jpg
togouchi-9-e.jpg
Cikkszám: Wy-00352
Felvéve: 2020-05-28
Módosítva: 2023-10-26
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 50 600 Ft / 1 l
Ár: 35 420 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 35420 Ft 35420

Termékismertető

Togouchi 9é japán whisky 0,7 40% pDD

Származási hely: Japán
Lepárló: Chugoku Jozo Distillery
Ital típus: blended, kanadai rozs és skót maláta whisky keveréke
Érlelés módja: Fahordóban érlelt, /sherrys és brandys/ 9 éven át

Érdekesség: nagyon enyhe füstösség érezhető!
 
Illat: A Togouchi 9é japán whisky 0,7 40% pDD: A kitöltése után a megillatozása nem egy egyperces feladat, azért mert igencsak figyelemreméltó itókáról van szó! Igencsak hasonlít már a kipárolgásaiban is a 12 éves változathoz, nem sokban marad el tőle. Eképpen: Minden illata extra finom, szuper. Sűrűbb, olajosabb, krémesebb nem csak az alap whisky-nél, de sok skót whiskynél is. Egyébként a kanadai és a skót iskola tényleges keveréke az aromák tekintetében. Az ital a gőzeiben is bársonyos, selymes. Malátás, rozsos, hordós, vaníliás, mogyorós és mandulás, tele finom aszalt gyümölcs zamatokkal. Letisztult, érett whiskey. Páráiban benne van a tölgy, a citrusok, kandírozott narancshéj, kicsi méz és mazsola illat. Sherrys, brandy hordós érlelés hatása kiemelkedő. Van benne szárított akácvirág, kicsi baracklekvár és egres aroma.   

Íz: A Togouchi 9é japán whisky 0,7 40% pDD: A kipárolgása már meggyőzött bennünket, hogy nagyon is érdemes lassan, kielemezve megkóstolni! Ahogyan a gőzei, úgy az ízei is közel állnak a 12 éves változathoz. Mit tapasztalunk? Az első benyomás a rozs-árpa összekeveredése az aromák tekintetében. Karakteres, határozott ízek, édeskés, malátás, gabonás, aszalt gyümölcsös, virágos, nektáros, mézes, akácos, kicsit mazsolás és természetesen sherrys, brandys zamatokat érezhetünk. A vanília és az olajos magvak - mogyoró, mandula, dió - csak feldobják a remek és komplex zamat rétegeket. Bársonyos, nyelvet simogató, érett, jó whisky! Némi narancs, lime, egres, mangó, csokolád, karamell is felfedezhető a többedik kortyban. 

Lecsengés: Hosszú, édeskés, rozsos-árpás, mogyorós, vaníliás, malátás, gyümölcsös, hordós, csokis,

Szín: Érett aranysárga, barnás.

Füstösség: Nincs.

Így kóstold meg a poharadban: 18-21 fokon kezdj, majd próbáld ki hűtve, aztán jéggel. Ha lehet, akkor kristály whisky-s poharat használj!

Italra fel, vendégeld meg a Családodat ma este! Eggs!

Érdekesség:

Japán whisky, Chogoku Jozo lepárló üzem terméke, aki egy különlegenek mondható "alagútban" érleli és tárolja a whiskyjeit, semmint egy raktárban, fészerben, vagy pincében.

Ez a "raktár" egy elhagyott vasúti alagút, de most a gyár használja.

A  lepárló a kisvárosról kapta a nevét, amely értelemszerűen Togouchi városka, és amely Akiota közepes város része.

Ez a whisky az érlelés nélküli whisky gyártás elméletének a gyakorlati megtestesülése, magyarul nincs hordóban érlelés.

Kanadai gabona, skót maláta keveréke, és a Togouchi gyártó egyetlen érleletlen terméke, egy sima blended (létezik 8,18 éves érlelésű is).

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!