Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Chateau de Montifaud V.S.O.P. 'Sabina' cognac 0,5 40% pDD

chateau_de_montifaud_vsop_sabina.jpg
chateau_de_montifaud_vsop_sabina.jpg
Cikkszám: Wy-00322
Felvéve: 2019-05-28
Módosítva: 2020-12-10
Egység: 0.5 lBruttó egységár: 33 980 Ft / 1 l
Ár: 16 990 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 16990 Ft 16990

Termékismertető

Chateau de Montifaud V.S.O.P. 'Sabina' cognac 0,5 40% pDD

Származási hely: Franciaország
Régió: Cognac
Lepárló: Montifaud Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlőbor
Érlelési idő: 8-10 év
Érlelés módja: Fahordóban (Francia Limousin tölgyfa) érlelt.
 
Illat: A Chateau de Montifaud V.S.O.P. 'Sabina' cognac 0,5 40% pDD megillatozásakor igencsak jól érzi magát a szaglasért felelős szerv! Tipikus francia konyakos, édeskés, virágos, szárított virágos, pörkölt mandulás, pörkölt diós, mogyorókrémes, vaníliás aromái extrák. Selymes, simogató, lágy, dús. Kiviláglik úgy a 3-5. korty között az aszalt gyümölcsös, mazsolás, kandírozott barack és naranbcshéj, vanília, csoki, karamell, méz, citrusok.  

Íz: A Chateau de Montifaud V.S.O.P. 'Sabina' cognac 0,5 40% pDD kóstolása már "messziről" egy remek feldat az érdeklődőnek. Édeskés, érett, aromás, zamatos összhatás csapja mellbe a kóstolót szinte azonnal! Mazsola, szárított gyümölcsök, azsalt gyümölcsök, égett baracklekvár kerül elő. Mogyorós, mandulás, diós, tölgyes, hordós, fahéjas, sült gesztenyés, kókuszos. Vanília tuti érezhető benne. Lágy, selymes, bársonyos, jó a húzása.  

Lecsengés: Nagyon szépen, nagy élményeket maga után hagyva hosszan tűnik tova.

Szín: világos arany

Eképpen próbáld ki, kóstold meg: Kristály konyakos pohárban mindenképpen! Úgy kezdj bele, hogy legyen már helyből ünnepi érzésed, amikor egy ilyen konyakot kitöltesz, és 18-20 fokon belekóstolsz! 

Hajrá új ízek! Kedves egészségedre!

Érdekesség:

A Chateau Montifaud XO cognac 30é 0,5 40% pDD

A cég alapjául szolgáló első szőlészetet Augustin-Pierre Vallet alapította 1837-ben. 3 db rézüstöt épített, ezáltal bouilleur de cru (saját borát lepárló konyaktermelő) lett. Összes termő területe mindössze 90 hektár.

Sok profitra tett szert, majd újra beruházott. Így 1866-ban égve a vágytól,- egy kastélyt (château) építtetett, és ez már adta is az ötletet, mert innen származik a termék mai neve.

Érdekesség: A híres szőlőtermelő vidéken, a bordeaux-i régióban lehet a Chateau elnevezést alkalmazni, de a cognac-oknál már nem kapja meg, ha valaki kéri.

A termék:

A Château de Montifaud Petite Champagne XO Sabina, ez a 30 éves érlelésű konyak.

Figyelemreméltó szárított gyümölcs aromákat vonultat fel, illetve különösen erős a pirított mandula illat. Nagyon friss, nem túl csersavas. Lágyság jellemzi és hosszú lecsengés. Az érettebb konyakoknál tipikus rancio illatvilág erősen jelen van. Enyhe fűszeresség.

A női fogyasztók által is igen kedvelt konyak.

Legyen gyönyörű napod egy pohár XO-val a kezedben!VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!