Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Big Peat Scotch whisky 0,7 46% pDD

big-peat.jpg
big-peat.jpg
Cikkszám: Wy-00298
Felvéve: 2016-01-07
Módosítva: 2021-08-10
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 27 114 Ft / 1 l
Ár: 18 980 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 18980 Ft 18980

Termékismertető

Big Peat Scotch whisky 0,7 46% pDD

Származás: Skócia
Gyártó: Daiglas Laing Distillery
Alapanyag: Árpa, - Coal Ila, Bowmore, Ardbeg and Port Ellen whiskykből keverték, blendelték
Érlelés: Fahordóban.


Illat: A Big Peat Scotch whisky 0,7 46% pDD a benne lévő finomságok - a Coal Ila, Bowmore, Ardbeg and Port Ellen - orrot "könnyekre fakasztó" megvizsgálása nem a megfázott és érzéketlen kóstolónak való, habár az a mennyiségű finom tőzeg füst ami benne van, lehet megtisztítja és egyben meg is gyógyítja a kedves rajongót! Igazi füstös itóka ez az Islay szigetéről. Tele pörkölt és erőteljesen dongás, fás, cédrusos aromával. A pörkölt mogyoró és mandula jelen van, benne némi kakaós és kifejezetten keserű csokoládés jegyekkel. 

Íz: A Big Peat Scotch whisky 0,7 46% pDD nedű megkóstolása, kipróbálása egy igazi füstös élmény, mivel pont ez a tulajdonsága uralkodik. Édeskés-kesernyés, száraz, remek hordós ízekkel. Tele van a pörkölt zamatok sokféleségével, mint például a pörkölt-égetett fa, a mogyoró és dió, a mandula, kesudió. Karamell és a kakaó, a tósztkenyér égettebb változata emeli az ilyen whsikyket szeretők élvezeti lehetőségét. Remek kevert whisky. 

Lecsengés: Lassan tűnik tova a rengeteg füstös, égett, réteges íz, a végére marad némi édeskés, tölgyes, dongás, száraz, finom zamat.

Szín: Közepesen barna

Így kóstold meg: Végy egy szép whiskys (ha lehet kristály) poharat, és először 18-21 fokon, majd hűtve, végül jéggel próbáld. Mindegyik hőmérsékleten más és más ízek kerülnek elő.

Legyen ma egy nagy parti, amelyre ezzel az itókával készülsz fel! Eggs!


Érdekesség:

" A Big Peat egy ún. vatted malt, vagyis különböző lepárlókból származó malátawhiskyk házasításával készülő kevert whisky.

A Big Peat, ahogy neve is elárulja a füstös ízek kedvelőinek készült. A tőzeges whiskyről híres Islay sziget négy lepárlója szolgáltatja alapanyagát: Ardbeg, Caol Ila, Bowmore és Port Ellen.

Mivel a Port Ellen már nem működik (egy-egy palack ára kb. 200 ezer forinttól kezdődik), ezért a Big Peat garantáltan limitált kiadású verzió. De nem ez a fő szempont, amiért érdemes venni belőle egy palackkal.

A házasítás ugyanis igen jól sikerült. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az International Whisky Competition megmérettetésen arany érmet nyert a fiatal whisky kategóriában!

Ezen túl a The Malt Maniacs, a The Whisky Magazin, és legutóbb a World Whisky Awards 2010 versenyen is legjobbnak választották kategóriájában.

Jim Murray 2011-es Whisky Bibliájában rögtön 96 pontot adott neki, és a legjobb blended malt whiskynek választotta a világon. A kissé szenes, tőzegfüstös karakter, amely a jellegzetes, tengeri sós levegőt is magában rejti egy klasszikus, mégis különleges islay-szigeti kalandozásra hív. Nem hűtve-szűrt."

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!