Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Caol Ila Young & Feisty Single Malt whisky 0,7 46% pDD

caol-ila-young-feisty.jpg
caol-ila-young-feisty.jpg
Cikkszám: Wy-00293
Felvéve: 2015-07-17
Módosítva: 2018-08-01
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 39 786 Ft / 1 l
Ár: 27 850 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 27850 Ft 27850

Termékismertető

Caol Ila Young & Feisty Single Malt whisky 0,7 46% pDD

Származás: Skócia, Islay
Gyártó: Caol Ila Lepárló
Alapanyag: Árpa

Érlelés: Nincs érlelési adat, de azért nem találunk ilyet, mert az alkotó pincemester az úgynevezett "no-age-statement" filozófiával (nincs hordós érlelés) frissen lepárolt whiskykből építi fel a fiatalos italt.  

Illat: A Caol Ila Young & Feisty Single Malt whisky 0,7 46% pDD megillatozásakor azt rögtön megérezzük, hogy az alkohol erőteljesen részt vállal az aromák legelején a karakter kialakításából. Malátás, tőzeges, füstös, gabonás, édeskés és száraz. Nem selymes, de nem is karcos, kifejezetten egyedi ebben a kategóriában. 

Íz: A Caol Ila Young & Feisty Single Malt whisky 0,7 46% pDD kitöltése után az erősebb alkohol és a gabonás, erősen tőzegfüstös ízek tapasztalhatóak. Itt érlelésre, hordósságra utaló aroma nem érezhető ki a kortyokból. Malátás, édeskés-száraz, csípős, kicsit karcos itóka. 

Lecsengés: Közepes, erőteljes alkoholos és gabonás végjátékkal.

Szín: Alig kicsit színes-sárgás, inkább áttetsző

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Kínáld meg ma este a Férfiakat főleg, de a Hölgyket is! Eggs!

 

Érdekesség:

"A Douglas Laing, Young & Feisty sorozatában egészen fiatal, de híres malt whiskyk jelennek meg.

Ezekben a whiskykben a párlat frissességét, a kifejlődő és felnövekvő maltot élvezhetjük és ismerhetjük meg. Kóstoltál már fiatal Caol Ila-t? Ha nem (és valószínűleg nem), akkor itt az ideje, hogy megtudd, hogy „miből lesz a cserebogár”.

A Provenance sorozatban négy, eltérő színű címke található az egyes whiskyken, amelyek arra utalnak, hogy az adott maltot mely évszakban párolták le. Az egyes kiadásokban egyetlenegy hordó tartalmát palackozzák le (single cask), kis mennyiségben (small batch).

A címkén felfedezhető McGibbons név pedig a Laing fivérek anyai ágára utal, amely által szorosan kötődnek Islay szigetéhez is."


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!