Termékeink

White Horse Gold Edition Scotch whisky 1,0 43% pDD

White_Horse_gold_edition.jpg
Cikkszám: Wh-00274
11 050 Ft

termekismerteto

White Horse Gold Edition Scotch whisky 1,0 43% pDD

 


Származás: Skócia, (Islay, Highland)
Gyártó: White Horse Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa
Érlelés: Fahordóban, blended (kevert)


Illat: A White Horse Gold Edition Scotch whisky kóstolásakor nyilván kiváncsiak vagyunk az illataira, kipárolgására a pohárból. Az a helyzet, hogy a gőzeiben megjelenő aromákkal is bizonyítja, hogy egy autentikus skót whiskyvel van dolgunk. Gabonás, malátás, édeskés és még is kissé száraz, fadongás fűszerezéssel bíró, citrusos, karamellás ital. Selymes, nem karcos, kissé füstös, jó érzés megillatozni.

Íz: A White Horse Gold Edition Scotch whisky ízeiben megtalálunk mindent, amit egy skót whsiskytől elvárunk. Az árpából készült maláta, a hordós érlelésből fakadó fadongás íz, a csipetnyi citrus, karamell, fahéj, kakaó ott van a sokrétegű zamatokban. A húzása ennek a whiskynek az első kortytól jó. Selymes, nagyon kevéssé füstös, kiváló itóka. Dicséret a pincemesternek. 

Lecsengés: Közepesen hosszú, fadongás, malátás

Szín: Barnás sárga

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály whiskys poharat, töltsd ki a whiskyt szoba hőrmérsékleten, majd hűtve, aztán jéggel próbáld. Más és más kezdeti ízekben lesz részed.

Legyen egy érdekes, jó napod!

Érdekesség:

A Gold Edition, a márka limitált kiadású whiskyje, amelyet a 2014 januárjában kezdődő kínai ló évének tiszteletére alkottak meg.
A legfinomabb Islay és Highland whiskyk felhasználásával megalkotott italban többek között Lagavulin is van, ezáltal egy krémes, édes és robosztus blend született.
A White Horse whiskyt eredetileg Peter Mackie alkotta meg, a nevét pedig Edinburgh egyik híres fogadójáról vette, a White Horse Cellar Innről. Ez a szálló volt a kiindulópontja a Londonig tartó 8 napos útnak.

Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok