Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Kilchoman Ajándékcsomag 2x0,2 Machir Bay+Sanaig 46% pDD

kilchoman-ajandekcsomag.jpg
kilchoman-ajandekcsomag.jpg
Cikkszám: WB-232
Felvéve: 2017-11-30
Módosítva: 2022-11-25
Egység: 0.4 lBruttó egységár: 48 300 Ft / 1 l
Ár: 19 320 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 19320 Ft 19320

Termékismertető

Kilchoman Ajándékcsomag 2x0,2 Machir Bay+Sanaig 46% pDD

 

Tekintsd meg a Kilchoman Machir Bay és a Kilchoman Sanaig whisky leírását a weblapunkon az önálló kiszereléseknél! Azonban, hogy ha nem akarsz oda átmenni, akkor alul is elolvashatod.

Ez a klasszul összeállított ajándékcsomag kiváló ajándékozási célra is és persze kóstolásra szintén.

 

A Kilchoman Machir Bay Single Malt Scotch whisky:


Származás: Skócia, Islay
Gyártó: Kilchoman Distillery
Alapanyag : Árpa

Érlelés: 6 éves Sherry és Bourbon tipusú tölgyfahordóban érlelték. 2016.-ban ez az 5. kiadásuk.

Illat: Amikor kitöltjük a whiskys pohárba az első kortyokat, akkor Islay szigeteki szinte a "kátrányhoz" hasonló füstös aroma csapja meg az orrot. Fás, pörkölt, icipicit égett az illata. A kandírozott mandarin és narancshéj, a szárított füge aromái jellemzik. Nagyszerűen megérlelt whisky, több díjat is nyert már. Összességében az árpamaláta aromái erősen "elfedettek" a füstösség íze alatti rétegben. 

Íz: Az árpamaláta pörkölt változata, a tósztkenyér, enyhén megégett kávé szemek és a pörkölt mandula, kakaó, keserű csokoládé ízeivel kezdődik a kóstolás első szakasza. A tőzegfüst egyértelműen erős, a vanília és a szárított gyógynövények, a lekváros, kompótos, gyümölcsös ízek teszik komplexé ezt az italt. Jó ízű azoknak a kedvelőknek, akik a füstös ízt részesítik előnyben.

Lecsengés: Kellemes krémes, füstös, kandírozott citrusos utóízek a jellemzőek.

Szín: Közepes sárga

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály whiskys poharat, majd 18-21 fokon először, és hűtve jéggel másodszor és harmadszor is (!) próbáld ki !

Kedves egészségedre, ne félj a füstösségtől !

Érdekesség:

A nevét - Machir Bay - a legnépszerűbb Islay szigeteki öbölről kapta. Ez a whisky jelenleg a gyártó zászlóshajója.

 

A Kilchoman Sanaig Single Malt Scotch whisky:

A füstös whiskyjeiről híres Islay szigetén található Kilchoman lepárló Sanaig néven dobta piacra legújabb termékét, amely az eddigi Machir Bay-jel egyetemben a családi főzde zászlóshajója lesz.

A lepárlótól észak-nyugatra levő tengeri öblöcskéről elnevezett – 2016 márciusa óta világszerte elérhető – Sanaig túlnyomórészt sherry-s jegyekkel rendelkezik, mivel nagyobb részt Oloroso sherry hordóban pihent.

A Sanaig az Oloroso sherry hordós érlelésnek köszönheti mély színét és jellegzetes karakterét, amely jelentősen eltér a főként bourbon érlelésű Machir Bay-től. Az eltérő hordóérlelésnek köszönhetően a Sanaig és a Machir Bay két különböző aromával és karakterrel jutalmazza a fogyasztót.

Az IWSC 2016 (International Wine & Spirits Competition) díjátadón a Sanaig nyerte el a legjobb skót malátawhiskynek járó elismerést a kormegjelölés nélküli kategóriában.

Illat: Gyengéd, párolt gyümölcsös (ananász, fehér szőlő), karamellás és vaníliás jegyekkel, friss kávé, tőzeges¬földes jegyek.

Íz: Komplex (bogyós)gyümölcsös aroma, karamellás, tőzeges, füstös, citrusos, feketecsokis, elhúzódó édeskés jegyekkel.

Lecsengés: Közepesen hosszú, a füstösség, a gyümölcsösség és az édeskés ízvilág kellemesen kiegyensúlyozott egysége.

Szín: bükkfa színű, világos; Régió: Skócia, Islay; Gyártó: Kilchoman; Palackozó: Kilchoman; Űrtartalom: 0.7 liter; Alkoholtartalom: 46% vol; Hordós erősség: igen; Hordó típus: Bourbon és Oloroso sherry

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!