Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Rum J.M. V.S.O.P. martinique-i rum 0,7 43% pDD

rum_jm.jpg
rum_jm.jpg
Cikkszám: WB-177
Felvéve: 2015-02-16
Módosítva: 2020-08-05
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 21 057 Ft / 1 l
Ár: 14 740 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 14740 Ft 14740

Termékismertető

Rum J.M. V.S.O.P. martinique-i rum 0,7 43% pDD

 

Az alapító, Jean Marie Martin nevének kezdőbetűiről elnevezett lepárló 1845 óta készít rumot Martinique szigetének északi csücskében.

A nagy presztízsű lepárlóüzem, a szigeten egyedüliként, saját termesztésű cukornádat használ a rum gyártásához. A frissen facsart cukornádléből (Rhum Agricole), a legmagasabb minőségi követelmények betartásával (Appellation d’Origine Controlée  A.O.C) készülő ital semmilyen hozzáadott összetevőt (karamell, egyéb édesítők) nem tartalmaz.

Épp ezért színét kizárólag a hordó fájától kapja, íze pedig fűszeresebb, szárazabb, mint a Karib-térség más (jellemzően a francia nyelvterületen kívüli), nagyüzemben gyártott rumjai.

A párás, meleg klímának köszönhetően az érés jóval intenzívebb (nagyjából 3-szor gyorsabb, mint Franciaországban), ezért évente a hordóban tárolt ital 10%¬a párolog el, az alkoholfok pedig 1 tömegszázalékkal csökken minden évben.

A JM VSOP rumot minimum négy évig érlelik válogatott amerikai és francia tölgyfahordóban, mielőtt lepalackozzák Martinique szigetén.

Mivel rissen préselt cukornádléből és nem melaszból (a cukorgyártás ipari melléktermékéből) készül, így előállítása jóval költségesebb, de kifinomult aromákban jóval gazdagabb.

A 2015¬ös Rum Masteren aranyérmet szerzett.

illat: Többrétegű, komplex, lassan tárja fel magát, időt kell neki hagyni, hogy levegőzhessen. Elsőre édes, nugát, cukornád, barnacukor, karamell, menta és butterscotch illata. Majd gyengéd földes, fűszeres (fahéj és szegfűszeg), francia tölgyes¬vaníliás, gyógynövényesleveles hatások jelennek meg. Az egész mintha a nedves dohányra emlékeztetne. Végül ánizs és édeskömény jegyek bukkannak fel.

Íz: Egészen gazdag, az ízek megrohanják az ízlelőbimbóinkat, egészen szokatlan egy ilyen fiatal rum esetében. Jellegzetes rhum agricole jegyek. Fehér bors, amerikai tölgy, feketeszén. Közepesen testes, enyhén olajos, az egész szájüreget beteríti.

Lecsengés: Csodálatos, hosszan elnyúló aromák. Ánizs és enyhén édes csokoládé.

Így élvezd a poharadban: Önts ki szép pohárba egy adagot, próbáld ki jéggel, aztán a szokásos 18-20 fokon. Koktélokba azért remek, mert elképesztően sok ízt fog ,,elengedni,, és ízesíti a koktélt.

Kedves egészségedre !

 VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!